Apple krijgt definitief toestemming voor ruimteschipkantoor in Cupertino

Apple krijgt definitief toestemming om een ruimteschipkantoor in Cupertino te bouwen. Het kantoor biedt ruimte aan 12.000 werkplekken voor medewerkers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple kantoor cupertinoApple heeft officieel toestemming gekregen om een nieuw ruimteschipkantoor te bouwen. De gemeenteraad van Cupertino stemde afgelopen maand al gedeeltelijk in met de plannen, maar had nog wel een aantal voorwaarden. Apple zou meer belasting moeten betalen aan de gemeente. Ze stemden ermee in, zodat de toestemming nu definitief is. Apple krijgt vergunningen om te bouwen en kan de visie van Steve Jobs gaan realiseren. Twee jaar geleden kwam Jobs persoonlijk bij de gemeenteraad langs om het idee van een nieuw kantoor te pitchen.

Het ‘bord met boerenkool’ zal verschijnen op een voormalig terrein van HP. Meerdere gebouwen zullen worden vervangen, om plaats te maken voor een rond kantoor met een oppervlakte van 2,8 miljoen vierkante voet (bijna 300.000 vierkante meter). Er zullen 12.000 medewerkers een werkplek vinden, plus faciliteiten voor vergaderingen en presentaties. Een groot deel van het terrein zal bestaan uit natuur. Apple CEO Tim Cook zei afgelopen februari dat hij verwacht dat het gebouw in 2016 klaar zal zijn.

apple-campus-spaceship

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2013, 12:23
Categorie Apple
Onderwerpen apple, cupertino

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.