Tweederde van Amerikaanse artsen gebruikt in 2013 een iPad

Tweederde van de Amerikaanse artsen gebruikt in 2012 een iPad aan het patientenbed of in de behandelkamer. Ook het gebruik van smartphones neemt sterk toe.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

dokter ipadDe iPad is een handig apparaat voor artsen. Naslagwerken zijn altijd bij de hand, je kunt patiëntgegevens erop naslaan en snel even wat noteren. Vlak nadat de iPad op de markt kwam, omarmden de tech-savvy artsen de tablet meteen. Nog niet iedereen is overtuigd, maar als we een nieuw onderzoek van Manhattan Research mogen geloven is het aantal iPad-gebruikende artsen afgelopen jaar verdubbeld. De komende twaalf maanden zal de groei gigantisch zijn. Maar liefst 62% van de Amerikaanse artsen gebruikt al een iPad voor professioneel gebruik. De helft neemt de iPad mee naar de plek waar zorg moet worden verleend, bijvoorbeeld de behandel- of spreekkamer of het bed van de patiënt.


Het handige is dat het formaat van de iPad vergelijkbaar is met een klembord, waar artsen vroeger mee liepen. Het schept geen afstand tussen de arts en de patiënt, zoals bij een laptop het geval is. Moet de arts iets uitleggen, dan kan hij/zij snel een afbeelding erbij pakken. In 2013 gebruikt tweederde van de Amerikaanse artsen een iPad, verwacht Manhattan Research. Een vergelijkbare groei wordt verwacht bij smartphones: nu gebruikt al 85% van de artsen een smartphone voor het werk. Tweederde van de artsen kijk naar online video’s om hun vaardigheden bij te spijkeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.