‘iOS 6 kan foto’s delen en video’s synchroniseren via iCloud’

Apple heeft volgens de Wall Street Journal nog meer uitbreidingen voor iCloud in petto. Er komt naar verluidt een dienst om foto's te delen en de mogelijkheid om video's te synchroniseren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6Stukje bij beetje komen er meer details naar buiten over iOS 6. Afgelopen weekend dook plotseling de eerste verwijzing naar de aankomende software-update op, waarin Herinneringen en Notities in iCloud-webapps hun opwachting maken. Ook vervangt Apple de kaartenapp op basis van Google Maps door 3D-kaarten van eigen makelij die gebouwen in 3D toont. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal bericht vanavond dat Apple nog meer uitbreidingen voor iCloud in petto heeft: een dienst om foto’s te delen en de mogelijkheid om video’s te synchroniseren.

Volgens de krant zal Apple de functies van iOS 6 tijdens de aankomende ontwikkelaarsconferentie WWDC gaan onthullen die op 11 juni van start gaat. Traditioneel opent de CEO van het bedrijf de conferentie met een keynote. Apple wil gebruikers de mogelijkheid bieden om sets van foto’s te delen en daar ook op te (laten) reageren, een soort sociaal netwerk voor foto’s dus. Er wordt al gesuggereerd dat dit de reden is dat Apple-marketingbaas Phil Schiller onlangs fotodienst Instagram heeft verlaten. Het lijkt er op dat Apple serieuze plannen heeft om de concurrentie met de populaire fotodienst aan te gaan. De geschiedenis leert dat Apple niet zo succesvol is als het gaat om een sociale netwerken. Het sociale muzieknetwerk Ping werd ook met veel bombarie en verwachting geïntroduceerd, maar is tot nog toe niet zo’n succes gebleken.

Daarnaast komt Apple volgens bronnen van de Wall Street Journal ook met een aanvullende dienst waarmee het mogelijk wordt om persoonlijke video’s via iCloud te synchroniseren. Dit is vergelijkbaar met de fotostreamfunctie van iCloud die een foto gemaakt op een iPhone automatisch met een iPad en Mac kan synchroniseren. Dit betekent dus dat video’s die je met je iPhone maakt automatisch op je andere iOS-apparaten en op je Mac terechtkomen.

Bronnen bevestigen nogmaals de eerder genoemde vernieuwingen: de toevoeging van webapps voor Herinneringen en Notities aan iCloud.com. De site spreekt echter niet over de vernieuwingen in de Kaartenapp zoals afgelopen weekend duidelijk werd. Apple zou voor het eerst Google de deur gewezen hebben om eigen kaarten in iOS te introduceren die bovendien een interessante extra feature hebben: 3D-kaarten waarin gebouwen in 3D getoond worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2012, 17:13
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ios 3, ios 6, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.