Tsjechen lopen nog niet warm voor iPhone 3G

In de Tsjechische Republiek heeft T-Mobile tot nu toe maar 5.000 iPhone 3G's verkocht sinds de lancering. Dat aantal valt tegen, in vergelijking met de tienduizenden iPhones van de eerste generatie.

Tsjechische RepubliekIn de meeste landen waar de iPhone 3G werd gelanceerd, was de voorraad binnen een paar uur minuten uitverkocht. Maar in de Tsjechische Republiek, waar de iPhone 3G op 22 augustus z’n debuut maakte, loopt de verkoop heel wat minder vlot. Mobiele operator T-Mobile heeft nog maar 5.000 stuks verkocht sinds de lancering. Misschien komen de lagere cijfers door de versnippering van het aanbod: in de Tsjechische Republiek zijn er nog twee andere aanbieders: O2 en Vodafone, maar die willen nog geen verkoopcijfers bekendmaken.

Nu is de Tsjechische Republiek maar een klein deel van Oost-Europa, dus het is wat overdreven om te zeggen dat de iPhone-verkoop in heel Oost-Europa slecht loopt. Toch zijn de verkoopcijfers volgens T-Mobile-woordvoerster Martina Kemrova niet zo dramatisch: “De verkoopcijfers zijn in lijn met onze verwachtingen”. De cijfers van Vodafone zouden volgens een interne bron ook rond de 5.000 stuks moeten liggen. Deze persoon zei tegen Dow Jones: “Hoewel de iPhone-verkoop iets hoger ligt dan andere soorten smartphones, zijn ze erg laag, ondanks de stevige marketing. Tsjechen zijn niet gewend aan dit soort hypes”. Toch staan de Tsjechen wél open voor nieuwe toestellen, want het aantal officieel verkochte iPhones schijnt in geen verhouding te staan tot de tienduizenden iPhones van de eerste generatie die al in gebruik zijn.

Via: Dow Jones/CNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2008, 12:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen o2, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.