TruPhone heeft VoIP client voor de iPhone bijna af

TruPhone is bijna klaar met een VoIP client voor de iPhone. Anders dan eerdere VoIP-oplossingen zoals Soonr kun je het straks thuis gebruiken als alternatief voor je DECT en ben je ook bereikbaar op je normale nummer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

TruphoneTruPhone, het bedrijf dat VoIP op alle mobiele telefoons beschikbaar wil maken, heeft aangekondigd dat ze een alfa-versie gereed hebben voor de iPhone. Met zo’n VoIP client kun je de SIP-stack die al in de iPhone aanwezig is gebruiken om te bellen via Wi-Fi. Op dit moment heb je er nog de Terminal-applicatie voor nodig en je moet je iPhone jailbreaken, waardoor het voor de doorsnee gebruiker nog niet geschikt is. Maar dat gaat veranderen.

TruPhone heeft Blognation namelijk verteld dat de applicatie nu verder wordt bijgeschaafd, waarbij de activatie eenvoudiger wordt en waarbij je naadloos kunt switchen tussen het bellen via je SIM-kaart en het bellen via VoIP, wanneer er een open WLAN-accesspoint beschikbaar is. De simlock hoef je er niet ovor te kraken.

Nu was er wel eens eerder nieuws over VoIP op de iPhone, bijvoorbeeld met Soonr. Wat het verschil maakt, is dat het daarbij niet om een webapplicatie gaat, maar om een zelfstandige toepassing, die echt bedoeld is om te bellen en waarbij ook kwaliteitsgaranties kunnen worden gegeven. Mesen kunnen je bellen op je mobiele nummer, ook wanneer je alleen maar verbinding met Wi-Fi hebt.

Daarmee wordt TruPhone een concurrent van de VoIP-diensten die mensen thuis gebruiken. Kortom: met je iPhone straks ongestoord binnens- en buitenshuis bellen, waarbij TruPhone zorgt dat je zo goedkoop mogelijk uit bent. De applicatie kiest zelf tussen Wi-Fi en GSM, net wat het gunstigst is.

TruPhone verwacht een beta-release over ongeveer vier weken. Er zullen maar een beperkt aantal betatesters worden toegestaan, dus als je vroegtijdig als proefkonijn wilt meedoen kun je je het beste nu al inschrijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 15:42
Categorieën Apps, Jailbreak
Onderwerpen truphone, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.