Triposo reisgidsapp volgt trend van kaarten-uiterlijk

Reisgidsapp Triposo voor iPhone en iPad heeft een interface waarin de sightseeing, tips, hotels en stadswandeling in kaarten worden getoond.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Triposo slimme reisgids appDe reisgids Triposo op de iPhone heeft een nieuw jasje gekregen. De applicatie die de laatste tijd bijzonder vaak wordt bijgewerkt, heeft naar eigen zeggen nu 25.000 bestemmingen en liefst 6 miljoen reizigers die tips delen. Vanaf nu lees je ze in een nieuw uiterlijk, dat veel gebruik maakt van semi-transparante vlakken en kaarten. Volgens de nieuwste designtrend wordt ook de informatie per locatie in kaarten gepresenteerd. Je kan eenvoudig tussen de tips vegen.

De hoofdpagina van een gezochte locatie is de centrale pagina waar vandaan je naar links en rechts kan vegen. Het is de index met toegang tot plaatsen of plekken aangewezen voor sightseeing, eten en drinken, nachtleven, hotels en meer. Op die pagina krijg je toegang tot een stadswandeling als je zoekt op stad, of een valutaomrekenaar als je zoekt op land of gebied. Rechts van de hoofdpagina staan suggesties voor hotels die je meteen kan boeken en links krijg je tips voor nabijgelegen gebieden. In het geval van – geheel willekeurig – Groningen, bereik je zo informatie over Noord-Nederland en Nederland. Terug naar Groningen is vanaf daar geen optie meer, behalve met de zoekbalk bovenin beeld.

De kaartinterface, inmiddels ook gedaan door bijvoorbeeld Google Now, Cloudmagic en nu ook Facebook, benadrukt het onderscheid in informatie beter in Triposo en maakt de app overzichtelijker.

Triposo index stad Triposo sightseeing iPhone

Triposo is in korte tijd voorzien van 3000 nieuwe bestemmingen en verschillende nieuwe functies. In versie 3.0 werd de stadswandeling geïntroduceerd, waarmee je de ideale route door de stad krijgt aangewezen om zoveel mogelijk in te zien. Nu kan je ook zelf een route met favoriete locaties maken en delen met vrienden.

Downloaden: Triposo (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:06
Onderwerpen reisgids, triposo, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.