fotoapp ios 8

Foto-app voor iCloud.com komt gelijktijdig met iOS 8.1

De iCloud Foto-webapp komt op 20 oktober beschikbaar, gelijktijdig met iOS 8.1 blijkt uit informatie op de website van Apple.

icloud fotobibliotheekApple heeft nog geen iCloud Drive-app voor de iPhone uitgebracht en die lijkt er met iOS 8.1 ook nog niet te komen. Maar wat er wel op stapel staat, is een webapp waarmee je je foto’s via iCloud.com kunt bekijken. Op de website van Apple is te lezen dat je iCloud Foto’s op het web kunt gebruiken, maar daarvoor wel moet wachten tot iOS 8.1, dat aanstaande maandag verschijnt.

In supportdocumenten van Apple bleek eerder deze maand al dat er een iCloud.com gebaseerde webapp voor foto’s komt, waarmee je je fotobibliotheek kunt beheren. Geen losse app dus, maar een webinterface die je kunt bereiken via iCloud.com. De URL voor de app verwees naar een betaversie van iCloud. Gisteren verscheen op die pagina opeens de tekst die hieronder te zien is, waarin duidelijk wordt aangegeven dat je met iOS 8.1 gebruik kunt maken van de webapp.

icloud-photos-ios8-1

De Nederlandse tekst op dezelfde pagina laat trouwens een rare foutmelding zien:

icloud fotos foutmelding

Vernieuwde Foto’s-app in iOS 8.1

Overigens was al bekend dat Apple met de komst van iOS 8.1 ook de publieke beta voor de vernieuwde Foto’s-app gaat uitbrengen. Hiermee kun je je foto’s op een nieuwe manier synchroniseren tussen je iDevices. In de beta heb je 5GB gratis foto-opslag, dat je tegen betaling kunt vergroten. In iOS 8.1 vind je ook de camerarol weer terug, die eerder was weggehaald. Maar gebruikers bleken de camerarol toch erg handig te vinden.

Om de foto’s op al je Apple-apparaten optimaal te kunnen beheren heb je ook nog een Foto’s-app voor de Mac nodig, maar die komt pas begin 2015. Adobe ziet alvast kansen, want die heeft tools uitgebracht om foto’s uit iPhoto en Aperture te kunnen importeren naar Lightroom, de Adobe-software voor het beheren van je foto’s.

Lees ook: iOS 8.1 op maandag 20 oktober beschikbaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2014, 13:23
Categorie iOS
Onderwerpen fotografie, icloud, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.