Bananeschil

Niet grappig: Apple dreigt Phoneys-stickerpack uit de App Store te halen

Apple dreigt de populaire iMessage-stickerpack Phoneys uit de App Store te halen, omdat de stickers met grappige boodschappen er te realistisch uit zien.

Apple heeft een ultimatum gesteld aan Adam Howell, de maker van de populaire stickerpack Phoneys. Hij moet de insteek van zijn pakket stickers drastisch veranderen, anders dreigt verbanning uit de App Store. Phoneys groeide in korte tijd uit tot de populairste betaalde stickerpack voor iMessage. Met de stickers kun je anderen woorden in de mond leggen door stickers in de vorm van spraakballonnen te plakken. Daardoor lijkt het alsof de andere persoon iets heeft gezegd.

Phoneys iMessage stickerpack

Apple vindt stickerpack Phoneys niet grappig

Je kunt met Phoneys bijvoorbeeld iemand laten zeggen dat je een domoor bent, of heel slim bent. De andere persoon zal dan verontwaardigd reageren: “Dat heb ik niet gezegd!” Omdat de stickers van Phoneys eruit zien als echte blauwe spraakballonnen van iMessage, kun je op die manier met iemand een grap uithalen. Het pakket bestaat uit 28 Engelstalige zinnen, zoals ‘You’re so smart’ en ‘Oops I just pooped myself’. Het is puur bedoeld als vermaak, maar Apple kan er niet om lachen en wijst erop dat de stickers niet voldoen aan de App Store-richtlijnen.

Phoneys stickerpack

Al vlak na de lancering van Phoneys werd Howell benaderd door Apple. Hij krijgt een week de tijd om de app te wijzigen. De stickers van Phoney mogen niet langer groen of blauw zijn en mogen niet het San Francisco-lettertype gebruiken. Maar daarmee is meteen ook de grap weg, want Phoney werkte juist zo goed omdat de spraakballonnen er exact hetzelfde uit zien als die van Apple. Howell moet ze het uiterlijk geven van de spraakballonnen die je uit stripverhalen kent, zodat duidelijk is dat het om een grap gaat. Howell mag de app ook niet langer promoten als app waarmee je je vrienden op de hak kunt nemen.

phoneys-teksten

Doet Howell dat niet, dan zal Phoneys uit de App Store worden gehaald. Je hebt dus nog een paar dagen om het stickerpack te downloaden – maar besef wel dat de grappen alleen in het Engels zijn en dat een update ervoor kan zorgen dat de ballonnen binnenkort opeens anders eruit zien. Howell staat nu voor een moeilijke keuze: buigen voor de wensen van Apple of vasthouden aan zijn idee, met het risico dat Apple inderdaad tot actie overgaat. Hij zou dan onder een andere naam een nieuwe stickerpack kunnen uitbrengen, die wel aan de eisen voldoet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2016, 10:36
Categorie Apps
Onderwerpen humor, imessage, sticker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.