Top 2000 nu als webapplicatie op de iPhone

Angry Bytes heeft de Top 2000 van de afgelopen tien jaar geschikt gemaakt voor de iPhone. In de webapplicatie zie je ook wanneer een nummer op de radio is.

Detailscherm bij een nummer. Angry Bytes heeft als ‘testprojectje’ de Top 2000 van de afgelopen tien jaar geschikt gemaakt voor de iPhone. Je kunt in de applicatie zien op welk tijdstip je favoriete nummers voorbij komen. Zo kun je op dinsdag 30 december om 20:53 uur naar Happy New Year van ABBA luisteren. Het hoofdscherm bestaat uit een lijst met jaartallen. Je kunt per jaar doorbladeren naar lijsten van steeds honderd nummers, dus bijvoorbeeld 401 tot en met 500. Daarna kun je doorbladeren naar een detailscherm per nummer waarop je naam van het nummer, artiest, wat achtergrondinformatie over de artiest en eerdere posities in de Top 2000 kunt zien.

Onderaan elk infoscherm staan andere nummers waarmee de artiest in de Top 2000 staat en dat levert bijvoorbeeld bij de Rolling Stones een behoorlijke lijst op. Angry Bytes gebruikte XML, SVG graphics en AJAX om de webapplicatie te realiseren. De interface reageert soms wat later dan je verwacht en de infoblokken vullen zich niet altijd even vlot maar het ziet er mooi uit en het is ook een handige ‘programmagids’ als je naar de complete Top 2000 wilt gaan luisteren.

Het werkt alleen op de iPhone: http://artiesten.omroep.nl
Op de desktop kun je terecht op: Top 2000

En nee, voordat iemand het vraagt: webapplicaties vind je NIET in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2008, 18:47
Categorie Apps
Onderwerp webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.