Toekomstvoorspelling: 12 toepassingen voor de iPhone

ReadWriteWeb heeft een overzicht gemaakt van 12 toekomstige toepassingen van de iPhone. In feite is het een overzicht van technologietrends, waar de iPhone een rol in kan spelen.

mobile gameDe website ReadWriteWeb heeft een overzichtje gemaakt van 12 toekomstige toepassingen van de iPhone. Het argument om dat te doen, is dat er dankzij de iPhone SDK een golf aan nieuwe applicaties aankomt. Maar voor ontwikkelingen zoals reality tagging en people tagging heb je natuurlijk geen iPhone nodig. Eigenlijk geeft het artikel daarom meer een overzicht van allerlei nieuwe technologietrends.

Reality tagging houdt in, dat je foto’s van bekende gebouwen en andere objecten maakt, commentaar en tags toevoegt en daarna online publiceert. De telefoon zorgt voor de geotagging. People tagging is een variant daarop: maak en foto en wijs het toe aan een contact. Dat kan natuurlijk al, maar het verschil is dat je personen ook snel kunt terugvinden met zoeksoftware. Bij fysieke sociale netwerken maken sociale netwerken zoals MySpace de overstap naar de fysieke wereld: als je een restaurant binnenstapt kun je zien welke vrienden daar al eens zijn geweest, door commentaren bladeren, waardering geven en dergelijke.

Persoonlijke reisgidsen laten alleen zien wat jij wilt weten als je op vakantie bent, aangepast aan je interesses en voorkeuren. Dus geen backpackers-adressen als je daar toch geen gebruik van maakt. Digitaal en fysiek schatzoeken is een verschijnsel dat eigenlijk al bestaat (geocaching). Op internet vind je de aanwijzingen en vervolgens moet je in de echte wereld op zoek gaan naar de schat. Gedistribueerde mobiele games zorgen dat spelers op basis van hun geolocatie met elkaar kunnen spelen, ook als ze elkaar niet kennen. Maar het kan ook betekenen dat mensen op verschillende locaties zitten en op elk moment kunnen meedoen. Zoiets als racen tegen andere spelers in Mario Kart op de Wii, maar dan mobiel.

ReadWriteWeb voorziet ook dat creditcards en biometrie voortaan als software beschikbaar komen. Om te betalen druk je in de winkel op een creditcardknop. Maar misschien is een RFID-chip in dit geval toch een beter idee. Digitale rekeningen en visitekaartjes zijn deels al realiteit: als je in de Amerikaanse Apple Store iets koopt, kun je kiezen of je de factuur via e-mail wilt ontvangen, of toch ook op papier wilt hebben. Wat visitekaartjes betreft: die kun je met de iPhone niet via infrarood naar anderen sturen, maar waarom heb je eigenlijk nog een visitekaartje nodig, als je ook de URL van LinkedIn kunt sturen?

Medische dossiers zou je ook op je mobiele telefoon kunnen meenemen. Makkelijk als je een ongeval krijgt en de ambulance meteen kan zien welke ziektes je hebt. Digitaal winkelen kan ook terwijl je over straat loopt: je ziet een interessant boek, maakt een foto daarvan en het wordt meteen toegevoegd aan je Amazon-winkelmandje. Locatie- en tijdgebaseerde aanbiedingen zijn een variant daarop: wanneer je een foto van een product maakt krijg je meteen aanbiedingen van andere winkels in de omgeving toegestuurd, die het product veel goedkoper kunnen aanbieden.

Meer info: 12 Future Apps For Your iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2008, 10:37
Categorie Achtergrond
Onderwerpen applicaties, toekomst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.