Online cursus: applicaties ontwikkelen voor de iPhone

In een online 10-delige cursus die zojuist is begonnen, kun je alles leren over Objective-C, Cocoa, de iPhone SDK en Xcode. Te vinden op de website Mac Developer Tips.

iPhone SDK applicaties ontwikkelenDe website Mac Developer Tips is begonnen met een serie, waarin je leert hoe je applicaties kunt ontwikkelen voor de iPhone. Vier onderwerpen komen aan bod: Objective-C, Cocoa, de iPhone SDK en Xcode. Omdat je in één aflevering niet alles over Objective-C kunt leren, is dit verder onderverdeeld in onderwerpen als het maken van classes, initializers, toewijzen en vrijmaken van geheugen en dergelijke. De eerste twee afleveringen staan nu online, voorzine van de benodigde Xcode-projectbestanden.

In deel 1 leer je het defininiëren van een klasse in Objective-C. Apple levert zelf al de Objective-C Reference, maar om goed code te leren schrijven kun je het beter in de praktijk uitproberen. Deel 2 gaat over messaging en argumenten van variabele lengte. Geneste messages, meerdere argumenten en een variabel aantal argumenten komt aan bod. Niet voor beginners maar wel handig voor mensen die al eens wat geprogrammeerd hebben en nu voor de iPhone iets willen maken.

De hele serie verschijnt hier: iPhone Developer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2008, 10:10
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.