Tips om je iPhone 3G iets sneller te laten werken

Een trage iPhone 3G met iOS 4.0? Met wat tips kun je hem iets sneller maken: schakel Spotlight en push uit, sluit Safari eens wat vaker af of begin met een schone lei.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3GEen veelgehoorde klacht van iPhone 3G-gebruikers is dat het toestel bij elke firmware-update trager en trager wordt. Niet verwonderlijk, want de nieuwe functionaliteiten die Apple introduceert gebruiken steeds meer werkgeheugen en rekenkracht van de processor. Sinds de introductie van iOS 4.0 klagen veel mensen over hoe traag hun iPhone is geworden. Hier wat tips om er toch nog het beste uit te halen.

Spotlight uitzetten

Spotlight uitzettenDe Spotlight-zoekfunctie is reuze handig, maar het continu indexeren van vrijwel alles op je iPhone zorgt wel voor wat extra traagheid. Door Spotlight uit te zetten kun je dus wat snelheidswinst behalen.

Hoe doe je dat? Ga naar Instellingen en klik op Algemeen en dan op Thuisknop. Bijna onderaan zie je dan Spotlight-zoekactie staan. Hier kun je bepalen welke zoekresultaten je iPhone weergeeft en in welke volgorde. Door alles uit te vinken wordt er niets meer geïndexeerd.

Sluit Safari echt af

Safari echt afsluitenSafari laat in de achtergrond altijd sites open staan. Zelfs als je je telefoon opnieuw opstart kun je alle tabs die je open had staan weer opvragen. De openstaande tabs nemen ook als je Safari niet gebruikt ruimte van je werkgeheugen in. En die ruimte is schaars op de iPhone 3G.

Gooi dus alle tabs dicht als je klaar bent met surfen. Dit doe je door eerst via het tab-icoontje alle tabs dicht te klikken. De laatste tab blijft echter open in dat geval. Klik nogmaals op het tab-icoontje en klik ook de laatste tab dicht. Je krijgt dan een wit browservenster met als titel ‘Naamloos’.

Zet Push uit

Push-notificaties uitzettenZowel Push-mail, als Push-notificaties zijn processen die in de achtergrond draaien en dus rekenkracht en geheugen gebruiken. Als je het niet heel hard nodig hebt, zet het dan uit in ruil voor een klein beetje snelheidswinst.

Push-berichten zet je uit via Instellingen en dan Berichtgeving. Push-mail zet je uit via Instellingen; Mail, Contacten, Agenda en dan Nieuwe Gegevens.

Begin eens met een schone lei

Verwacht van de hierboven genoemde tips geen wonderen. De combinatie iPhone 3G en iOS 4.0 zal nooit uitblinken in snelheid, maar in sommige gevallen kunnen alle kleine beetjes helpen.

De praktijk leert dat het ook kan helpen om eens met een helemaal schone iPhone te beginnen. Installeer de iPhone opnieuw (handleiding) en zet vervolgens geen reservekopie terug. Je moet dan al je apps, muziek en foto’s opnieuw syncen en je zult ook al je instellingen opnieuw moeten toevoegen. Het kost je een avond werk, maar je maakt wel een frisse, snellere start.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2010, 13:54
Categorie iDevices
Onderwerpen ios 3, iPhone 3G, snelheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.