Tip: muziekcollectie thuis streamen naar je iPhone

Door van je computer een webserver te maken kun je de muziekcollectie in iTunes als streaming audio beschikbaar stellen, in het hele huis of wereldwijd via internet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes streaming naar iPhoneHoe maak je 10.000 of misschien zelfs wel 50.000 muzieknummers beschikbaar op je iPhone? Simpel: door je Mac of pc als webserver in te stellen, waarbij je een simpele webpagina maakt met knoppen. Is je webserver niet vanaf de buitenwereld te bereiken dan kun je thuis via het netwerk ook in plaats van de URL het ip-adres van de computer waarop je iTunes-collectie staat, gebruiken.

Hiernaast zie je een afbeelding hoe de voorkant van de website eruit komt te zien. Je kunt aan de hand van beginletter van artiest door je collectie bladeren. Op een voorbeeldsite kun je uitproberen hoe de streaming audio naar je iPhone werkt. Je kunt steeds maar één nummer tegelijk afspelen en je kunt geen afspeellijst aanmaken, maar als je net zin hebt om dat ene nummer te horen, is het een aardige oplossing. Instructies vind je hier. Eén waarschuwing nog: als je naar de mp3-bestanden kunt bladeren, kunnen anderen dat ook, zodat je het risico loopt dat anderen massaal jouw muziekcollectie gaan plunderen. Zet er daarom eventueel authenticatie (een wachtwoord) voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 15:55
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.