Tim Cook spreekt komende nacht op D10-conferentie

Tim Cook spreekt op de D10-conferentie van The Wall Street Journal. Het is de eerste keer dat Cook als Apple CEO spreekt op een externe conferentie. Eerder was Steve Jobs vaste gast bij Walt Mossberg en Kara Swisher.

tim cook fotoTim Cook spreekt komende nacht voor het eerst als Apple CEO op de D10-conferentie, georganiseerd door AllThingsD (onderdeel van The Wall Street Journal). Tijdens de openingssessie van de conferentie neemt Cook plaats in de bekende rode stoelen, waarin ook Steve Jobs en Bill Gates hebben gezeten. Vanaf 18:00 uur Pacific Time dus om 3:00 uur ‘s nachts Nederlandse tijd zal het interview plaatsvinden. De kans is klein dat Cook productaankondigingen doet, maar we krijgen wellicht wel meer inzicht in de plannen die Cook met Apple heeft en hoe zijn eerste maanden als CEO van Apple zijn bevallen, zonder de constante aanwezigheid van Steve Jobs op de achtergrond. Cook werd in augustus 2011 CEO van Apple, nadat hij meermaals een interim-rol op zich nam tijdens de ziekteperiodes van Jobs.

De driedaagse D10-conferentie vindt plaats in Rancho Palos Verdes in Californië. The Wall Street Journal-columnisten Walt Mossberg en Kara Swisher zullen tijdens het evenement meerdere kopstukken uit de tech-industrie interviewen. Onder andere Larry Ellison (oprichter en CEO van Oracle), Daniel Ek (mede-oprichter van Spotify), Jeff Weiner (CEO van LinkedIn) en Mark Pincus (oprichter en CEO van Zynga) staan op het programma. Facebook CEO Mark Zuckerberg komt niet in de lijst voor. Google stuurt niet één van de oprichters of bestuurder Eric Schmidt, maar hoofd advertenties Susan Wojcicki.

In 2007 schreef de D-conferentie al historie door Apple-oprichter Steve Jobs en Microsoft-oprichter Bill Gates samen op één podium te brengen. Een ander opmerkelijk optreden van Steve Jobs vond plaats in 2010: toen hield hij een vurig betoog tegen het gebruik van Flash. Hij vertelde ook hoe de iPhone en iPad zijn ontstaan en hoe Apple omgaat met het afwijzen van apps. Als Tim Cook opmerkelijke uitspraken doet, zul je dat morgenochtend op iPhoneclub lezen. Fans van Tim Cook kunnen alweer uitkijken naar het volgende evenement: op 11 juni begint de Apple’s eigen ontwikkelaarsconferentie WWDC in Californië.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 12:29
Categorie Apple
Onderwerpen conferentie, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.