Tethering voor alle netwerken op je iPhone

Na een artikel over internet tethering op de iPhone 3.0 voor T-Mobile nu een gemakkelijke handleiding voor Internet Tethering voor bijna alle providers in 7 stappen.
Michael Folles - · Laatst bijgewerkt:

intro iphone tetheringNu de nieuwe firmware 3.0 voor de iPhone uit is, is het mogelijk om je iPhone als modem te gebruiken voor bijvoorbeeld je laptop, als je even geen internetverbinding bij de hand hebt. Maar T-Mobile gaat tethering voorlopig nog niet ondersteunen en daarom is er bij Instellingen > Algemeen > Netwerk geen tethering-optie zichtbaar. Bij de simlockvrije iPhone heb je wel de tethering-optie, maar omdat de instellingen niet in het IPCC-bestand staan kan je er geen gebruik van maken. Toch kun je met elke provider tethering inschakelen. Er zijn meerdere methoden, maar we beschrijven hier de meest makkelijke manier.


Achtergrond
Voordat de nieuwe iTunes versie 8.2 uitkwam, die je nodig hebt in combinatie met firmware 3.0, kon je eenvoudig de instelling van je IPCC aanpassen en via een update in iTunes naar je iPhone sturen. Maar Apple heeft daar een stokje voor gestoken en is dat niet meer mogelijk met iTunes 8.2. Om tethering toch te kunnen gebruiken hebben ze bij www.benm.at, een Oostenrijks blog over de iPhone, een simpele methode bedacht om tethering voor alle providers mogelijk te maken.

Waarschuwing
Door tethering in te schakelen kan het gebeuren dat je MMS en Visual Voicemail kwijtraakt. In dat geval gooi je je tetheringprofiel weer weg. Je bent dan ook je tethering kwijt, maar krijgt wel weer MMS en Visual Voicemail terug. Het is in dat geval kiezen welke van de twee je wilt gebruiken.

Hoe gaat het in zijn werk?
1. Je opent Safari op je iPhone en gaat naar http://help.benm.at.
2. Je scrollt naar beneden tot je mobileconfigs ziet staan (plaatje 1).
3. Als je daarop klikt opent zich een nieuwe pagina en zie je allerlei landen staan. Scroll naar beneden tot je Netherlands tegenkomt. Voor onze Belgische vrienden is er een tab Belgium (plaatje 2).
4. Je komt dan in een pagina waar je de providers van je land ziet staan (plaatje 3). Ook KPN, Vodafone en andere providers staan erbij.
5. Klik op jouw provider. Safari sluit zichzelf af en je profielpagina opent zich (plaatje 4).
6. Klik op Installeer, dan krijg je nog een waarschuwing over de echtheid van het profiel (plaatje 5). Druk op Installeer en het profiel wordt geïnstalleerd op je iPhone (plaatje 6).
7. Als je nu naar Instellingen > Algemeen > Netwerk gaat zien T Mobile-klanten een nieuwe optie, namelijk internet-tethering (plaatje 7). Simlockvrije iPhones hadden deze optie al. Als je tethering aanzet kan je zowel via Bluetooth en USB je iPhone als modem gebruiken (plaatje 8 en 9).

Mocht je de instelling voor MMS niet weten ook deze zijn te vinden op http://help.benm.at (plaatje 10).

Let wel op dat tethering is bij de meeste providers niet toegestaan, dus je doet dit alles op eigen risico. Zo kan je provider je telefoonabonnement afsluiten als je je niet aan de voorwaarden houdt.

Voor Telfort-gebruikers, hier zijn de directe downloadlinks voor jullie: Telfort en Telfort Prepaid

Ondervind je problemen, wend je dan tot het forum.

Met dank aan Mike van Hoenselaar voor een eerdere versie van dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

277 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.