testflight app

Apple kondigt TestFlight Groups aan voor betatesters

Apple heeft TestFlight Groups aangekondigd. Daarmee kunnen ontwikkelaars verschillende groepen voor betatesters inrichten, die elk een andere build krijgen.

testflight logoApple heeft aangekondigd dat de testdienst TestFlight voortaan met groepen werkt. TestFlight Groups houdt in dat je je testers in verschillende groepen kunt indelen, bijvoorbeeld eigen personeel en externe betatesters. Beide groepen kun je verschillende versies van een app sturen. Zo kun je gemakkelijker zorgen dat ontwikkelaars al met een nieuwe, niet-stabiele versie bezig gaan, terwijl je buitenstaanders pas de betaversie van een app geeft als deze al redelijk werkt. Ook kun je met TestFlight Groups de verschillende groepen andere instructies geven.

Ook dat klinkt logisch: de ene groep heeft veel aanwijzingen nodig, de andere groep minder. Ook kun je makkelijk de ene groep opdracht geven om vooral op de snelheid en stabiliteit te letten, terwijl een andere testgroep zich meer moet richten op de functionaliteit. Elke groep krijgt dan ook een andere build van de app.

Ontwikkelaars die gebruik willen maken van de nieuwe TestFlight-mogelijkheden vinden de functie in iTunes Connect onder ‘TestFlight’. TestFlight werd precies een jaar geleden overgenomen door Apple en maakt sinds een aantal maanden deel uit van het iTunes Connect-ontwikkelaarsportaal. Er zijn nog heel wat ontwikkelaars die gebruik maken van de ‘oude’ TestFlight (die nog met UDID’s werkte), maar die moeten de overstap maken naar de ‘nieuwe’ TestFlight die op basis van je Apple ID werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2015, 22:49
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.