Terug van weggeweest: geruchten over 7-inch iPad

Opnieuw zijn er geruchten over een 7-inch iPad van Apple. Analist Ezra Gottheil beweert dat Apple de laatste hand legt aan een 7-inch tablet en een toetsenbordcase, waarmee je draadloos teksten kunt typen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-7-inchOpeens is hij er weer: een gerucht over een 7-inch iPad. Het gerucht kwam al vele malen terug, net als geruchten over een iPhone mini of iPhone nano, die nooit werkelijkheid werden. Neem de opmerkingen van technologie-analist Ezra Gottheil daarom met de gebruikelijke korrel zout. Gottheil vertelde het blad Computerworld dat Apple de laatste hand legt aan twee nieuwe producten die vlak na de iPad 3 op de markt komen.


De eerste is een hoes met ingebouwd draadloos toetsenbord, de andere is een 7-inch iPad mini die later dit jaar op de markt komt. “Ik geloof dat het altijd in de plannen heeft gestaan”, zei Gottheil. Hij meent ook dat het een goede vormfactor voor veel gebruikers is, ook al zijn er meerdere (Android-)fabrikanten die al een dergelijk formaat tablet op de markt brengen.

Voormalig Apple CEO Steve Jobs liet in het verleden weten dat hij tegenstander is van een 7-inch tablet. Het kleinere schermformaat doet afbreuk aan de gebruikerservaring. Wel zou een goedkopere iPad goed uitkomen voor de studieboekplannen van Apple: studenten die zich geen iPad kunnen veroorloven zouden wellicht wel geïnteresseerd zijn in een goedkoper model. Maar de kans is groter dat Apple dan de iPad 1 of 2 als budgetmodel gaat aanbieden, in plaats van een kleinere uitvoering waar de pagina’s van de studieboeken moeilijk op te lezen zijn. Toch komt het wel vaker voor dat Apple ontkent een bepaald apparaat te willen maken en er dan later toch op terugkomt.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.