iPad in de rechtszaal: Nederlandse pilot onder rechters blijkt succes

Rechters en juridisch medewerkers zijn positief over een pilot met de iPad. De iPad bleek een zinvolle aanvulling op het werkproces, omdat je er gemakkelijk wetteksten, vakbladen, jurisprudentie en andere informatie op kunt lezen.

ipad-juristenSdu Uitgevers organiseerde een pilot om te kijken of de iPad geschikt is voor juridische beroepen. De deelnemende rechters en juridisch stafmedewerkers zien het gebruik van de iPad wel zitten: tweederde overweegt inmiddels de aanschaf van een iPad. Het gerechtshof in Leeuwarden en de rechtbank Haarlem deden mee aan de pilot, waarin werd gekeken welke meerwaarde tablets in de toekomst hebben. De rechters en juridisch stafmedewerkers gebruikten vijf maanden lang de iPad en probeerden daarbij diverse applicaties, ook van andere uitgevers dan Sdu. Ze konden bijvoorbeeld snuffelen in juridische databases en vakbladen.

Vooral het lezen van wetteksten, jurisprudentie en vaktijdschriften bleek populair bij de deelnemers. De deelnemers gebruikten de iPad graag als leesportefeuille. De handzaamheid van de iPad werd gewaardeerd. Ook positief, is dat je de iPad op rustige momenten kunt gebruiken om even wat vakinformatie te lezen. Al met al bleek de iPad op meerdere manieren een zinvolle toevoeging aan het werkproces. In het buitenland zijn er zelfs blogs rond juridische toepassingen van tablets opgericht, zoals tabletlegal.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2012, 16:50
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.