John McAfee wil gratis ‘veilige’ chatapp voor iOS uitbrengen

Antiviruspionier John McAfee komt over enkele weken met de nieuwe gratis chatapplicatie Chadder, die berichten veilig zou versturen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ChadderJohn McAfee, bekend van de antivirussoftware McAfee, komt binnenkort met de nieuwe gratis chatapplicatie Chadder voor iOS, gericht op het veilig en versleuteld versturen van berichten. De chatapp die berichten tussen personen versleuteld verstuurd is maandag al uitgebracht voor Android en Windows Phone. Een versie voor iOS wordt momenteel ontwikkeld en moet in de komende weken verschijnen.


In onderstaande video wordt het principe achter de app aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitgelegd. Volgens ontwikkelaar Future Tense Private Systems, een bedrijf opgericht door John McAfee, zorgt de versleuteling ervoor dat alleen de ontvanger het verstuurde bericht kan lezen, ook de server en dus de FTC niet. Dit wijst erop dat er gebruik wordt gemaakt van zogeheten end-to-end encryption. FTC spreekt over een berichtenplatform dat ‘geen precedent’ kent en ‘zeer veilig’ zou zijn. De praktijk zal moeten uitwijzen of dat ook daadwerkelijk zo is. Op iCulture bespraken we eerder al verschillende alternatieven, zoals Telegram dat ook op de desktop werkt en het fraaie Threema.

Ondertussen is het wachten nog steeds op veilige chatapps die eerder zijn aangekondigd, zoals de beveiligde chatapp van clouddienst MEGA. Een van de Nederlandse ontwikkelaars liet eerder weten dat de desktopversie in april dit jaar zou verschijnen, waarna versies voor Android en iOS in het najaar zouden volgen. Ook de iOS-applicatie Hemlis, van een van The Pirate Bay mede-oprichter Peter Sunde, is nog steeds niet verschenen. De ontwikkeling hiervan zou in augustus afgelopen jaar zijn gestart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:16
Onderwerp chatten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.