Telegram-app met kopje koffie

Telegram 3.5 verbetert geheime chats en privacy-opties

Telegram 3.5 is beschikbaar! De vernieuwde chatapp bevat betere privacy-opties, verbeterde geheime chats en delen naar meerdere Telegram-kanalen en -chats.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als zelfs de paus is overgestapt naar Telegram is het misschien eens tijd om ook eens te gaan kijken. Kun je meteen kijken naar de nieuwe functies in Telegram 3.5 (link) die we in dit artikel bespreken.

Telegram-app met kopje koffie

Telegram 3.5

Tja, als zelfs paus Franciscus zijn weg weet in Telegram is het ook voor jou vast niet zo moeilijk om eraan te wennen en WhatsApp aan de kant te zetten. Je vindt in de update die vandaag is verschenen nieuwe functies voor spraakberichten, delen, geheime chats en privacy.

Telegram: audioberichten Telegram: geheime chats zijn verbeterd
De twee belangrijkste verbeteringen: audioberichten en geheime chats met meer opties

De audiospeler in Telegram heeft een update gekregen, zodat je er makkelijk gesproken boodschappen mee kunt opnemen. De visualisaties zien er ook beter uit. Telegram heeft nieuwe deelfuncties voor contacten, locaties, spraakberichten, foto’s en video’s. Vanuit de standaard iOS-app deel je moeiteloos items naar meerdere Telegram-chats of -kanalen, tegelijkertijd!

Ga je liever geheim chatten, dan vind je daarvoor ook enkele verbeteringen in Telegram. Dit zijn berichten die na verloop van tijd vanzelf verdwijnen als de timer is afgelopen. Ook zijn ze versleuteld, zodat ze ideaal zijn voor het uitwisselen van supergeheime informatie. In de geheime chats zijn nu ook gedetailleerde link-previews, antwoorden, foto- en videobijschriften, stickers inline-bots en GIF’s beschikbaar. Dankzij de nieuwe privacy-instellingen heb je meer controle wie je mag toevoegen aan groepen en kanalen.

Verder zijn nog wat kleine verbeteringen toegevoegd, zoals betere ondersteuning van het iPad-toetsenbord. Tik op CMD en je krijgt een lijst met sneltoetsen te zien. De online-zoekfunctie voor afbeeldingen in de app is verplaatst. Die vind je nu onder het menu ‘Foto en video’. Wie slim is gebruikt echter de inline-bots @gif en @pic.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2016, 13:25
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.