Telecom Italia kanshebber voor iPhone in Italië

In de laatste firmware voor de iPhone zijn bestanden gevonden die verwijzen naar de Italiaanse operator TIM. Maar dat wil niet zeggen dat de contracten al zijn getekend.

TIMGraafwerk in de firmware-code van de iPhone levert soms verrassende inzichten op. De nieuwste vondst is een aanwijzing dat Apple de iPhone via TIM in Italië gaat lanceren. Maar de kans dat er dit jaar nog een nieuwe lancering wordt aangekondigd is niet zo groot. Als walhalla voor mobiele telefoons is Italië een logische volgende stap. De Italiaanse nieuwssite iphonetribu zocht in de code en vond meerdere aanwijzingen voor TIM.

In de code is een bestand met de naam TIM_Italy.plist te vinden, tussen een lijst van al bekende iPhone-operators: AT&T, Orange, T-Mobile en O2. TIM staat voor Telecom Italia Mobile, de mobiele tak van Telecom Italia. Ze blijken in Italië al over een EDGE-netwerk te beschikken. In ons land is Telecom Italia actief met de nieuwe breedband-aanbieder Alice.

Het klinkt heel plausibel, maar vergeet niet dat soortgelijke bestanden al eerder in de iPhone zijn ontdekt: voor de Europese aankondigingen werden er ook verwijzingen naar T-Mobile en Vodafone in de firmware gevonden. Maar het is wel een aanwijzing dat Apple in gesprek is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2007, 10:30
Categorie Apps
Onderwerpen contract, firmware, italië, t-mobile, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.