Technische details over de iPhone

Er wordt druk gespeculeerd over de hardware-componenten in de Apple iPhone. Levert Samsung de processor, Marvell de Wi-Fi, Cambridge Silicon Radio de Bluetooth en Broadcom het touchscreen?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

RobotarmNa de aankondiging van de iPhone werd er meteen druk gespeculeerd welke componenten zijn gebruikt. Op dit moment is het volgende bekend: volgens FBR Research heeft Samsung de hoofdprocessor en de videoprocessor geleverd, is Marvell verantwoordelijk voor de Wi-Fi functionaliteit, Cambridge Silicon Radio voor de Bluetooth en Broadcom voor het touchscreen. De telefoonfunctionaliteit is door Infineon geleverd.

Samsung heeft dus de belangrijke strijd gewonnen om de processor te mogen leveren. Ze lossen daarmee PortalPlayer en Nvidia af. In de volgende generatie iPod Video zal ook een Samsung-processor met codenaam M45 worden gebruikt. Deze is gebaseerd op een 32-bits processor, ontwikkeld door ARM. Voor Samsung werd dat toen al de grootste opdracht ooit voor het leveren van LSI-chips genoemd. Met deze extra iPhone-klus zitten ze helemaal goed. Taiwanese bedrijven profiteren ook: Foxconn International zorgt voor de assemblage, Catcher en Foxconn Tech leveren de metalen behuizing en mechanische onderdelen, Cheng Uei en Entery zorgen voor de connectors en kabels en de Bluetooth-module, Unimicron en Tripod leveren de PCB, Largan Precision maakt de cameralens en Altus de cameramodule. Met de Taiwanese leveranciers zouden afspraken voor 6 miljoen exemplaren per jaar zijn gemaakt, met een optie voor nog eens 3 miljoen als de verkoop goed loopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 16:16
Categorie iDevices
Onderwerp originele iPhone
Device iPhone [2007]

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.