T-Mobile-update: levering, lancering en een enquête

Morgen gaat de lancering van de iPhone 4 in Nederland van start. T-Mobile organiseert een evenement in Amsterdam en de eerste afspraken voor bezorging zijn gemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile-smsMorgen gaat de verkoop van de iPhone 4 van start in de winkels van T-Mobile. Er zijn heel wat mensen die al via e-mail of sms een berichtje hebben gekregen dat ze een afspraak kunnen maken voor de bezorging via AMP Logistics. T-Mobile zelf gaat de lancering van de iPhone morgenochtend tijdens een evenement in Amsterdam vieren, waarbij ook de eerste iPhone 4 zal worden uitgereikt. Wij zijn erbij en doen verslag.

Mensen die meegaan in de eerste ronde, krijgen onderstaande e-mail toegestuurd. Een afspraak maken op vrijdag was in de loop van vandaag al niet meer mogelijk, waardoor veel kopers hun iPhone 4 pas zaterdag in handen zullen hebben.

Naast alle positieve geluiden over leveringsbevestigingen krijgen we toch ook nog veel klachten binnen. Bijvoorbeeld van Alex, die het abonnement van zijn vrouw wilde verlengen. Die was op 12 juli al afgelopen, maar T-Mobile stelde als nieuwe ingangsdatum 12 augustus in (terwijl de iPhone 4 pas over 8-10 weken komt). Volgens Alex probeert T-Mobile met opzet een extra maand aan het abonnement vast te plakken, waardoor ze niet 24 maar 25 maanden vastzitten aan de operator. Na een telefoontje met de klantenservice werd de datum aangepast.

t-mobile iphone

Er zijn veel meer mensen die hun persoonlijke ervaringen doorsturen. Een van onze tipgevers ging naar een T-Mobile Shop in Amsterdam om zijn reservering te laten checken. Hij kreeg te horen dat hij hoog op de lijst staat, maar dat de iPhones nog niet binnen zijn. De medewerker verwachtte dat de telefoons dit weekend of anders volgende week geleverd worden. Ook krijgen we tips dat de meeste Belcompany-shops maar 2 iPhones per winkel binnenkrijgen. Een ander gerucht dat via de T-Mobile klantenservice wordt verspreid is dat er maar 5.000 iPhones zijn binnengekomen, waarvan een deel naar de klantenservice, een deel naar de winkels en een deel naar de eigen webshop gaat. Volgens andere medewerkers komen er morgen slechts 1.500 iPhones binnen (alleen zwart), waarvan 460 stuks in 32GB-uitvoering. Wie niet bij de eerste groep zit moet minimaal 10 weken wachten. Zoals we wel vaker hebben gezegd, moet je uitspraken van de klantenservice niet al te letterlijk nemen.

Er is nog iets anders te melden: meerdere mensen kregen vandaag een verzoek binnen om een enquete over de kwaliteit en dienstverlening van T-Mobile in te vullen. Klanten die daaraan meedoen maken kans op een cadeaubon van €50, te besteden bij Bol.com. Het onderzoek loopt tot 9 augustus.

Update: T-Mobile heeft op het forum een uitleg gegeven waarom het proces rond de voorinschrijving zo lastig verliep (klik op de afbeelding voor een beter leesbare versie):

t-mobile forum
Afbeelding via: Tubbel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2010, 20:16
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.