T-Mobile staat VoIP over het 3G-netwerk gewoon toe

T-Mobile staat VoIP via 3G gewoon toe, benadrukken ze in een persbericht. Dat je toch niet met Skype via 3G kunt bellen ligt aan de beperkingen van de Skype-applicatie zelf.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile skypeT-Mobile heeft een persbericht rondgestuurd over een probleem waar veel mensen blijkbaar mee zitten: of de nieuwe Skype-applicatie wel is toegestaan op het 3G-netwerk van T-Mobile. De reactie van T-Mobile daarop is: “Ja, T-Mobile staat VOIP-diensten op haar netwerk toe, dus ook het gebruik van deze Skype applicatie via het T-Mobile netwerk is gewoon mogelijk.” T-Mobile blokkeert het gebruik van Skype niet, ook niet op het Wi-Fi-netwerk.

Toch kun je bij het gebruik van Skype een melding krijgen zoals hiernaast te zien is: het wekt de suggestie dat er beperkingen op je databundel zitten. Dat blijkt niet het geval: T-Mobile legt geen restricties op. Dat je toch niet met de Skype-applicatie via 3G kunt bellen ligt aan de applicatie zelf (en uiteindelijk aan de beperkingen die Apple stelt).

Mocht je toch via 3G willen bellen, dan kan dat alleen na een jailbreak met de applicatie VoipOver3G.

Er is nog een andere optie, namelijk het gebruik van een alternatieve VoIP-client. Truphone was er vandaag snel bij om haar gebruikers te wijzen op de voordelen van Truphone ten opzichte van Skype op de iPhone. Met Truphone kun je je Skype-vrienden ook bellen als je buiten het bereik van je Wi-Fi-netwerk bent, dankzij de functie Truphone Anywhere. Dit is een functie waarbij je tegen lokale kosten over de hele wereld kunt bellen. Dat kost je wel belminuten en dat is nou net wat veel 3G-bellers willen voorkomen. Verder wil Truphone graag benadrukken dat je niet alleen Skype maar ook MSN- en Yahoo-contacten en andersoortige vrienden kunt bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:29
Categorieën Apps, Providers
Onderwerpen 3G, skype, t-mobile, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.