T-Mobile heeft al 35.000 iPhones in Nederland verkocht

T-Mobile Nederland heeft sinds de lancering 35.000 stuks van de iPhone 3G verkocht, zo maakte het bedrijf vanochtend bekend.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile zegt tevreden te zijn met de lancering van de iPhone in Nederland. Sinds 11 juli zijn al 35.000 stuks over de toonbank gegaan, zegt de operator. De vraag naar de telefoon heeft de verwachtingen ruim overtroffen, waardoor er wachttijden zijn ontstaan. Maar die zijn korter dan T-Mobile vooraf had verwacht. Momenteel is de wachttijd zo’n twee tot drie weken en niet zes weken, zoals het bedrijf eerder dacht.

De witte iPhone 3G is het gemakkelijkst te verkrijgen: die is volgens woordvoerster Priscilla Tomasoa in de meeste winkels op voorraad. Voor de twee zwarte modellen zijn er in veel gevallen nog wel wachtlijsten.

Het aantal klanten van T-Mobile is in het tweede kwartaal gestegen met ongeveer 100.000 naar 5,3 miljoen. Dat zijn lang niet allemaal iPhone-kopers, want bij ongeveer 82.000 gaat het om prepaid-klanten. In hoeverre de iPhone extra toeloop van klanten heeft veroorzaakt kan T-Mobile nog niet berekenen, omdat de introductie van de iPhone pas in juli, dus in het derde kwartaal plaatsvond. Ook wil het bedrijf niet zeggen hoeveel iPhone-kopers al klant bij T-Mobile waren. De omzet van T-Mobile steeg afgelopen kwartaal met 7,5 procent naar 447 miljoen euro.

Via: Nu.nl
Bedankt Jonathan en Superdutch voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:41
Categorie Providers
Onderwerpen introductie, lancering, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.