T-Mobile Duitsland: 3G iPhone met 16GB vanaf 12 november te koop?

Een gelekte advertentie die van T-Mobile afkomstig zou moeten zijn, laat zien dat de 3G iPhone met UMTS en HSDPA vanaf 12 november in Duitsland te koop is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile advertentieEen gelekte advertentie van T-Mobile Duitsland, laat zien dat de 3G-versie van de iPhone vanaf 12 november beschikbaar zou kunnen zijn in Duitsland. Als de advertentie klopt, betekent het technisch gezien een flinke inhaalslag: deze tweede generatie iPhone heeft een grotere opslagcapaciteit van 16 gigabyte en ondersteunt zowel UMTS als HSDPA loopt deze nieuwe iPHone technisch gezien niet meer achter bij andere telefoons. De prijs bij afsluiting van een XL-abonnement is €499.

De iPhone-advertentie werd als eerste opgemerkt door MacBidouille. De 3G iPhone heeft dezelfde functionaliteit als de al eerder uitgebrachte iPhone, met een 2 megapixel camera en Visual Voicemail.

Als de advertentie klopt, zou dat de sterke prijsverlaging van de 8GB iPhone kunnen verklaren. Omgerekend naar Amerikaanse dollars is het prijsverschil wel behoorlijk groot: $399 voor de huidige iPhone en $687 voor de 16GB-variant.

De Duitsers hebben straks keuze uit drie abonnementen: L, XL en XXL, die in prijs variëren van €49,95 tot €69,95 per maand. Wat varieert is het aantal belminuten en sms-berichten, want alle dataverkeer is onbeperkt (flatrate). Deze keer kijken de Amerikanen verlekkerd naar Europa, want al hebben ze niets aan UMTS, ze hebben wel HSDPA-netwerken. De iPhone ondersteunt een (theoretische) snelheid van maximaal 3,6 Mbit/s.

Ook iets voor ons Nederlanders? Als je aan een QWERTZ-toetsenbord kunt wennen misschien, maar het is slimmer om de UK-variant af te wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:56
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.