Overeenkomst met InterDigital brengt 3G iPhone dichterbij

Apple heeft een overeenkomst gesloten met InterDigital, een bedrijf dat 2G, 2,5G en 3G technologie levert aan bijna alle toestelfabrikanten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

InterDigitalTechnologiebedrijf InterDigital heeft aangekondigd dat ze een 7-jarige licentie met Apple hebben gesloten om draadloze 2G- en 3G-technologie te leveren voor de iPhone en toekomstige toestellen. InterDigital ontwerpt en ontwikkelt de achterliggende technologieën voor data- en spraaktoepassingen.

Volgens Reuters zijn ze betrokken bij elk toestel met 2G (GPRS), 2,5G (EDGE) en 3G (UMTS, HSDPA) op de markt. Analist Michael Ciarmoli denkt dat de deal goed is voor $2 miljoen per kwartaal, voor de komende 7 jaar. Volgens hem heeft de deal betrekking op 2G- en 3G-technologie, met name wat betreft toewijzing van bandbreedte, roaming en efficiënt energiebeheer, mogelijk aangevuld met codering en aflevering van datapaketten.

InterDigital is momenteel verwikkeld in een patentkwestie met Nokia over 3G-technologie. De US International Trade COmmission staat op het punt om een onderzoek te starten naar een aantal 3G telefoons van Nokia, nadat InterDigital vorige maand een klacht daarover indiende. InterDigital is gevestigd in King of Prussia, een stadje in Pennsilvania.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:08
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.