Paris Hilton inspireert iPhone-gamesontwikkelaar

Het succes van een game rond Paris Hilton zette ontwikkelaar Bill Volk ertoe aan iWhack voor de iPhone te maken, met Steve Ballmer als slachtoffer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iWhack BallmerMisschien herinner je nog iWhack, het iPhone-spel waarbij je Steve Ballmer knock-out kon slaan. De ontwikkelaar daarvan legt nu op zijn nieuw geopende weblog uit hoe hij op het idee gekomen is en welke rol Paris Hilton daarbij speelde. Gek genoeg blijkt gamesontwikkelaar William (Bill) Volk geen Microsoft-hater, maar is juist een fan van Steve Ballmer.

In juni bracht het bedrijf van Volk een flash-spelletje uit waarbij je Paris Hilton uit de gevangenis kom bevrijden. Je kon haar daarbij naar Rodeo Drive schieten, het shopping-walhalla van Beverly Hills. Het idee was om MyNuMo ermee te promoten; een online community waar creatieve mensen hun mobiele content en games kunnen publiceren.

Dat eerste succes smaakte naar meer en Volk ging op zoek naar een ander slachtoffer en naar een ander platform. J2ME is verschillend op elke telefoon waardoor het duur is om ze voor elk toestel aan te passen. De mogelijkheid om voor de iPhone webgebaseerde games te ontwikkelen leek veelbelovend en een slachtoffer was ook snel gevonden: Steve Ballmer, die kort daarvoor nog de iPhone probeerde te dissen als een apparaat met weinig marktaandeel en weinig winstkansen. Volk is fan van Ballmer: hij is passioneel over zijn bedrijf en durft het maar aan om voor een duizendkoppig publiek als een aap rond te springen. Het succes was fenomenaal: er werd vanuit internet meer dan 40.000 keer naar het spelletje gelinkt en er kwamen duizenden spelers per dag langs. Volgens Volk is hij tevreden met de iPhone als ontwikkelplatform, ook al zit hij vast aan webgebaseerde applicaties: de Safari-browser is veel stabieler dan J2ME.

MyNuMo heeft de smaak te pakken en heeft nog eens drie iPhone-games uitgebracht: BlackJack, Bowling en Carmadillo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:25
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.