T-Mobile breidt 3G-dekking uit met 25%

T-Mobile gaat dit jaar investeren in 3G-netwerkdekking. Er komen 1.000 nieuwe zendmasten bij waardoor de dekking met 25% verbetert.

t-mobile webconnectOnze collega’s van Mobile Cowboys gingen op bezoek bij het Network Monitoring Centre van T-Mobile en kregen daar te horen hoe de provider het 3G-netwerk gaat verbeteren. Er worden ruim 1.000 nieuwe zendmasten geplaatst, waarmee een verbetering van ruim 25% in de 3G-netwerkdekking kan worden geboekt. Er is een investering van meer dan 100 miljoen euro mee gemoeid, terwijl er de afgelopen tien jaren al 10 miljard in de netwerken is gestoken. Even een paar gsm-masten bijplaatsen is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Dat de performance van het 3G-netwerk nogal te wensen overlaat en dat T-Mobile door consumenten wordt gezien als de operator met het slechtste netwerk, komt volgens T-Mobile door de explosieve groei van het mobiele dataverkeer sinds de introductie van de iPhone in 2008. Zelf vindt T-Mobile de kwaliteit van het netwerk niet minder dan die van de concurrentie, maar binnen gebouwen en in grensgebieden heeft T-Mobile nog een uitdaging. “We kunnen onze masten zo inrichten dat onze klanten enkele kilometers over de grens ook nog T-Mobile NL bereik hebben, maar daar zijn de providers aan de andere kant van de grens niet altijd even blij mee”, aldus Jan Kuipers van T-Mobile.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2010, 15:09
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, dekking, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.