iPad veelvraat in mobiel dataverkeer

De iPad blijkt erg veel dataverkeer te verbruiken. Uit een test van Bytemobile blijkt de iPad gemiddeld 2,5 keer zoveel dataverkeer te gebruiken als de iPhone.

bytemobileBytemobile, een bedrijf gespecialiseerd in mobiele internetoplossingen, heeft ontdekt dat de iPad veel meer dataverkeer veroorzaakt dan de iPhone. Bij gelijke taken vergt de iPad soms 2,5 keer meer dataverkeer. Eigenlijk is dat ook wel logisch, want in tegenstelling tot op de iPhone krijg je op de iPad niet altijd de mobiele versie van een site voorgeschoteld. Daardoor leveren sites als USA Today 6,3 keer meer dataverkeer op. Google Maps en Bloomberg leiden op de iPad ook tot 2,6 en 2,5 keer meer dataverkeer terwijl sites als eBay en IMDb 1,5 en 1,4 keer meer dataverkeer veroorzaken. Bytemobile heeft er natuurlijk een oplossing voor om het dataverkeer op mobiele netwerken beter te beheersen.

Tegelijk staan operators voor een mooie uitdaging: ze schreeuwen nu al moord en brand dat de netwerken door apparaten zoals de iPhone ernstig belast worden. Bytemobile testte populaire toepasingen en voerde dezelfde taken zowel op een iPad als op een iPhone uit. Eerlijk gezegd valt het verschil in dataverkeer me nog wel mee: mobiele sites bevatten veel minder afbeeldingen en andere extra’s zoals banners, waardoor ik eerder een factor 10 in plaats van 2,5 had verwacht.

ipad dataverkeer

Via: Bytemobile Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2010, 13:55
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.