Synology NAS-servers ondersteunen Chromecast via iOS-apps

Synology's NAS-servers ondersteunen voortaan Google's Chromecast HDMI-dongle via de iOS-apps DS video en DS audio.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Synology DS videoSynology NAS-servers ondersteunen voortaan ook Chromecast via de bijbehorende iOS-apps. Hierdoor is het mogelijk om films, series, foto’s en andere media op de NAS-server naar de Chromecast te streamen. De nieuwe functionaliteit is vergelijkbaar met de Chromecast-ondersteuning in Plex, waarmee je ook video’s op een server naar een Chromecast kunt sturen. Voor de Plex-app is echter geen speciale software op je Synology-server vereist: je moet alleen versie 5.0 van DSM en Synology’s eigen Video Station installeren.

chromecastEen Synology NAS-server kan worden aangesloten op je thuisnetwerk, zodat je hier op ieder moment bestanden op kunt zetten. Hierdoor is deze netwerkschijf de ideale plek voor bijvoorbeeld grote videobestanden die je niet meer op je computer kwijt kunt. Je kunt de server via een computer vinden als schijf binnen je netwerk, maar met de bijbehorende iOS-apps heb je ook toegang tot al je bestanden. De Synology-apps DS video en DS audio zijn nu voorzien van Chromecast-ondersteuning, waardoor alle bestanden gelijk naar je tv doorgestuurd kunnen worden.

De Chromecast is Google’s alternatief op de Apple TV. Je sluit deze mediaspeler aan op de HDMI-poort van je televisie, waarna je foto’s en video’s van je iPhone naar de tv kunt streamen. De Chromecast en Apple TV verschillen op een aantal fundamentele punten echter welk van elkaar: de twee streamen bijvoorbeeld op andere manieren. We hebben de twee concurrerende media-apparaten in een uitgebreide vergelijking al eens onder de loep genomen.

Downloaden: DS video (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: DS audio (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:36
Onderwerp online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.