iculture-vandaag
iCulture Vandaag
landscape iphone 6

iCulture Vandaag: dit was woensdag 10 september 2014

Vandaag op iCulture: veel artikelen over de aankondigingen van dinsdag, een paar polls, nieuws over de batterijduur van de Apple Watch en meer.

apple pay handVoor appnieuwtjes hoefde je vandaag niet echt op iCulture te zijn, want afgezien van de aankondigingen van ING en Bol gebeurde er bijster weinig in appland. Des te meer gebeurde er op de redactie, want we waren al vanaf vanochtend vroeg druk in de weer om alles te schrijven wat we vandaag over de aankondigingen van 9 september kwijt wilden. Zoals een uitgebreide vergelijkingstabel van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus met z’n twee voorgangers. Maar ook een aantal polls: wat jullie nou eigenlijk de belangrijkste aankondiging van 9 september vonden en wat jullie mening is over de iPhone 6 (Plus).

Apple Watch

 • Asjemenou! Heeft de Apple Watch maar een batterijduur van één dag? Apple heeft de kritiek gehoord en bracht snel een verklaring naar buiten dat ze echt iets gaan doen om die batterijduur te verbeteren, voordat de Apple Watch komend jaar op de markt verschijnt.
 • Hoera, ook linkshandigen kunnen uit de voeten met de Apple Watch. Hij is omkeerbaar en dus ook geschikt voor je andere pols.
 • De Apple Watch is echt een project van Tim Cook. Uit een interview blijkt dat het werk aan de iWatch is begonnen nadat Jobs was overleden.
 • Een van onze best gelezen artikelen van vandaag was gek genoeg een reeks reclamefilmpjes over de iWatch. Huh, zeiden we nou iWatch?
 • Het is nog wat vroeg, maar we maakten alvast een overzicht van manieren om de iWatch Apple Watch te kopen.

iPhone 6 (Plus)

Overig nieuws

Apps

 • Een opvallende vernieuwing uit het kamp van de populaire Mobiele Bankieren-app van ING. De applicatie krijgt binnenkort Inge, een persoonlijke spraakassistente voor het uitvoeren van betalingen.
 • De grootste webshop van Nederland, Bol.com, heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. Hij doet het prima.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Wandelen iPhone-apps Topo GPS Nederland

 • Wie een fonkelnieuwe Ford rijdt, zal verguld zijn met de nieuwe update van Spotify. Die maakt het mogelijk om de app te bedienen vanaf de auto dankzij Ford SYNC AppLink. Het is ook makkelijker om vanuit een album naar meer muziek van de artiest te gaan.
 • Deze webbrowser app onderscheidt zich al tijden met beperkte ondersteuning voor Adobe’s Flash. Nu wordt dat ook eindelijk uitgedragen in versie 4. De app opent met een portaal met allerlei sites en games die je met andere browsers in iOS simpelweg niet kan openen. De incognitomodus verschoont nu automatisch je geschiedenis in de app.
 • De app die je wakker maakt met het nieuws, heeft een nummering van snelwegen toegevoegd bij het filenieuws. De wekkerfunctie van de app is zelf ook gestroomlijnd. Standaard gaat de app nu elke dag af en hoef je hem niet steeds in te stellen.
 • (afgebeeld) Deze populaire landkaarten app die zich bij uitstek leent voor natuurwandelingen, is uitgebreid met in-app aankoopbare geografische kaarten van Groot-Brittannië, Noorwegen, Frankrijk en Finland.
 • Deze alleskunner onder de voetbalstanden-apps moet nu nog even wachten op een functie. De appomschrijving van 365Scores doet vermoeden dat iOS 8 uit is en dat de app daarom een leuke nieuwe functionaliteit biedt. We vermoeden dat het over widgets gaat, maar tja… iOS 8 is nog niet uit.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2014, 22:42
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.