SwiftKey-keyboard-ios-8 toetsenborden

SwiftKey Keyboard nu in het Nederlands

Het SwiftKey Keyboard voor de iPhone en iPad is nu uitgevoerd in het Nederlands. Je kan kiezen uit een wit en zwart toetsenbord.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SwiftKey-keyboard-ios-8 toetsenbordenHet bekende swipe-toetsenbord SwiftKey Keyboard is nu ook te gebruiken in het Nederlands. Een update van de applicatie brengt Nederlands als een van de nieuwe talen, naast Zweeds, Deens en Noors. De applicatie maakt het ook eenvoudiger om internetadressen in te voeren met het toetsenbord, en de backspace is verfijnd. Eerder waren we in een review al enthousiast over SwiftKey Keyboard.


Dit schreven we in de recensie toen het iOS 8-toetsenbord nog niet in het Nederlands was uitgevoerd:

De werking van SwiftKey Keyboard is indrukwekkend. Je veegt over de letters om (Engelstalige) woorden te maken, en dat gaat in onze test ronduit overtuigend. De applicatie staat bekend om zijn briljante woordvoorspelling, en je hoeft niet lang met het keyboard te spelen om te zien waarom dat zo is. Het enige wat je hoeft te doen, is in een vloeiende beweging te vegen richting de letters die in het woord zitten dat je wilt typen. Richting – je hoeft ze niet eens perse aan te raken. Zelfs als je een letter tweemaal achter elkaar nodig hebt, hoef je daar geen extra moeite voor te doen. Laat je vinger net even iets langer rusten op een letter en de app weet snapt de boodschap.

Je kan de Nederlandse taal in de app zelf installeren. In het overzicht van talen kan je zowel Nederlands als Engels aan laten staan: de app kan namelijk talen combineren. Daaronder kan je kiezen voor een toetsenbordindeling, waaronder Qwerty maar ook het Belgische Azerty.

Om SwiftKey te laten werken, moet je het toetsenbord volledige toegang geven tot je informatie. In onze uitgebreide review van SwiftKey Keyboard voor de iPhone, gaan we dieper in op de privacykwestie die daarbij komt kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

52 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.