Sun krijgt Java ME werkend op iPhone Simulator

Sun is erin geslaagd om een eenvoudige Hello World-applicatie werkend te krijgen in de iPhone Simulator. Maar het is de vraag of ze het kunnen verspreiden.

Sun Java ME op iPhoneHet is ontwikkelaars van Sun gelukt om Java ME, de mobiele variant van Java, werkend te krijgen op Mobile OS X. Dat schrijft één van de programmeurs, Hinkmond Wong, op zijn blog. Daarmee lijkt het technisch mogelijk om Java op iPhones te installeren, waardoor een gigantisch aantal bestaande Java-applicaties beschikbaar komt voor de iPhone. Toch is er nog een obstakel: Apple stelt als voorwaarde aan applicaties van derden, dat ze niet in staat zijn om zelf code uit te voeren. Dat doet Java echter wel waardoor de kans klein is dat Apple de Java-software in de App Store gaat verkopen.

Als straks iPhone OS 2.0 definitief beschikbaar komt is de App Store de enige manier om officieel applicaties aan te bieden. Mocht Apple de voorwaarden niet versoepelen, dan is Sun gedwongen om voor het alternatieve circuit te kiezen.

Eerder schreven we al over de plannen die Sun zelf gaat ondernemen om Java ME geschikt te maken voor de iPhone. Tegelijk werkt Innaworks aan een andere aanpak: het automatisch omzetten van Java- en Java ME-applicaties naar iPhone-code.

De ontwikkelaars ontwikkelden met de iPhone SDK een eenvoudige Hello World-applicatie, die in de iPhone Simulator draait.

Meer info: Blog Hinkmond Wong

Bedankt, Martijn Snels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2008, 19:27
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.