iPhone SDK-code bevat wel/geen aanwijzingen voor A2DP, Bluetooth en GPS

De Griekse website iPHone Hellas beweert in de code van iPhone SDK beta 3 strings te zijn tegengekomen die naar A2DP, GPS, een YouTube-plugin en een nieuwe lock-functie verwijzen. Maar wij konden de strings niet vinden... bestaan ze wel?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Griekse geruchen van iPhone HellasDe recent uitgebrachte iPhone SDK beta 3 leidt telkens tot nieuwe ontdekkingen… of moeten we zeggen: speculaties? Er zijn niet alleen aanwijzingen gevonden voor een 3G-chipset, maar volgens verschillende websites (hier, hier en hier) ook code die verwijst naar stereo Bluetooth-headsets, een GPS-chip en nieuwe functionaliteit voor Mobile Safari en Google Maps. Verder zijn er aanwijzingen dat Apple nieuwe pogingen onderneemt om de iPhone te locken, zo wordt geconcludeerd uit de string BRICKED_AND_LOCKED_SIM_STRING. Natuurlijk hebben we onze eigen firmware-expert ironmanixs (Richard) ernaar laten kijken, maar hij kan de genoemde strings met geen mogeljkheid vinden. De bron van het nieuws, de Griekse site iPhoneHellas, heeft ook geen screenshots beschikbaar gesteld waaruit de claim blijkt.

iPhoneHellas.gr beweert in de code de aanduiding ‘HeadphonesBT’ te hebben gevonden en concludeert daaruit dat draadloze stereo (A2DP) binnenkort mogelijk is. Ook een Bluetooth-afstandsbediening schijnt te worden genoemd. De nieuwe betaversie bevat volgens de Grieken verder de term ‘RoleGSP’, dat wijst op een ingebouwde gps-chip of mogelijkheden om met een externe gps-ontvanger te communiceren. Verder kwamen de Grieken nog ‘Printers’ tegen, terwijl de verwijzingen naar de hardlooptoepassing Nike+ weer lijken te zijn verdwenen.

Daarnaast zijn er aanwijzingen voor een integratie van YouTube in Mobile Safari, via een component met de naam ‘YouTubePlugIn.webplugin’. De zoekdienst ‘Google411’ is nu opgenomen in een koppeling met Google Maps op de iPhone. Tenslotte vermoeden de Grieken dat Apple extra blokkades heeft ingebouwd om gebruikers te dwingen de iPhone officieel via iTunes te activeren, voordat het überhaupt is toegestaan om de upgrade naar iPhone OS 2.0 te maken.

Zoals gezegd: wij nemen de beweringen nog even met een korrel zout. Mocht iemand de genoemde strings wel zijn tegengekomen, dan horen we dat natuurlijk graag. Een aanwijzing dat het YouTube-gerucht misschien wel klopt, is een screenshot die op iPhone Atlas wordt getoond.

Silicon Alley Insider geeft een grappige draai aan het verhaal: de vader van een goede vriend wiens echtgenote een hoge positie bij Apple heeft, bevestigde inderdaad dat er “waarschijnlijk GPS” in de volgende iPhone zit. De persoon die bevestigde dat Broadcom erbij betrokken is, is vast ook de schoonmaakster van een vriend van een voormalige buurman.

Bron: iPhone Hellas (vertaald)

Dankjewel, Alextam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen bluetooth, firmware, google, gps, headset, sdk, stereo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.