Steve Jobs trapt WWDC 2010 af met keynote op maandag 7 juni

Apple-topman Steve Jobs zal op maandag 7 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd de WWDC 2010 aftrappen met een keynote.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Steve Jobs met iPhoneApple heeft maandag bekendgemaakt dat Apple-topman Steve Jobs op maandag 7 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd met een keynote de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC zal aftrappen. Naar verwachting zal Jobs hier de nieuwe iPhone aan gaan kondigen, zoals het bedrijf dat de afgelopen jaren altijd op de WWDC heeft gedaan. De WWDC staat dit jaar volledig in het teken van het iPhone OS, het besturingssysteem van de iPod touch, iPhone en iPad. Het evenement biedt dit jaar plaats aan meer dan 5.000 ontwikkelaars en was al binnen acht dagen uitverkocht.


Naast de verwachte nieuwe iPhone, gaan er ook geruchten dat Apple op de WWDC een online iTunes-dienst zal gaan aankondigen. Onlangs maakte Google ook al bekend plannen te hebben voor een eigen iTunes-concurrent. Hiervoor kocht de zoekgigant recentelijk Simplify Media, dat eerder al haar iPhone-applicatie uit de App Store haalde.

Tijdens de vijfdaagse conferentie toont Apple doorgaans haar nieuwe software en technologieën aan ontwikkelaars voor verschillende Apple-platformen, zoals het iPhone OS en het Mac OS X-besturingssysteem. Nieuw tijdens WWDC 2010 zijn de iPad-ontwikkelsessies en praktische workshops voor iPhone OS 4, de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem waarin meer dan 1.500 nieuwe API’s voor ontwikkelaars en meer dan honderd nieuwe gebruikersfuncties zijn verwerkt.

Bron: Persbericht Apple

Tijdens de WWDC-keynote van Steve Jobs zullen iPhoneclub en One More Thing weer hun gezamenlijke live-uitzending verzorgen; deze keer aansluitend op Mobile Monday in Amsterdam. Mobile Monday is inmiddels uitverkocht, maar speciaal voor de keynote gaan de deuren kort voor 19.00 uur open zodat iedereen die dat wil er toch bij kan zijn. Meer info hierover volgt later.

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.