Frisdrankmachine bedienen met een iPhone

Chris Varenhorst heeft een frisdrankmachine geschikt gemaakt om via een iPhone-applicatie te bedienen. Op afstand gooit Chris een koud blikje uit de machine.

vending-machine-buttonsMet LEGO kun je alles maken… maar met iPhones ook! Informaticastudent Chris Varenhorst vond een oude frisdrankmachine op tweedehandssite Craigslist en besloot er iets leuks mee te gaan doen. Hij sloot het apparaat op internet aan en maakte een iPhone-applicatie die berichten naar een server kan sturen. Die server stuurt de frisdrankmachine aan, zodat je op afstand met een druk op de knop kunt zorgen dat er een koud drankje uit de machine komt. Het kwam overigens ook wel voor dat Chris per ongeluk op de knop drukte en thuis een warm geworden blikje in de machine aantrof.


De student heeft de frisdrankmachine inmiddels via eBay verkocht en een deel van de opbrengst ($76) is naar een goed doel gegaan. De koper kreeg er ook de domeinnaam buyusbeer.com bij. Zelf is Chris ondertussen afgestudeerd en verhuisd. Hij moest daardoor ook afscheid nemen van zijn eerdere project: een automatische deuropener voor zijn studentenkamer, die ook met een iPhone te bedienen is.

Wil je ook zo’n frisdrankmachine maken? Op de website van Chris zijn alle instructies te vinden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer info: Varenhor.st

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 mei 2010 om 17:37
Categorie
Achtergrond

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.