Steve Jobs geeft kritiek op Blackberry en Google’s Android

Steve Jobs heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple uitgebreid uitgelegd waarom RIM's Blackberry en Google's Android achterblijven.

steve-jobsWat zo jammer is aan de presentatie van Apple’s kwartaalcijfers is dat er geen video-opnames worden gemaakt. Er is geen zaal waar mensen enthousiast zitten te klappen als alweer een recordomzet wordt bekendgemaakt en er wordt geen show van gemaakt. Het enige wat je kan doen is naar een ouderwets ‘radiolijntje’ luisteren om te horen wat Steve Jobs en andere topmannen te zeggen hebben. Meest opvallend waren Jobs’ uitspraken over de concurrentie. Vooral Android kreeg ervan langs, maar ook RIM kwam even ter sprake.

Apple is RIM voorbijgestreefd en Jobs denkt dat ze moeite zullen hebben om weer aansluiting te vinden. Wat Android betreft had Jobs geen goed woord over: Google laat wel weten hoeveel Android-toestellen per dag worden geactiveerd en hoeveel apps er in de Android Market zijn, maar er zijn geen betrouwbare rapportages hoeveel Android-telefoons er nu precies per kwartaal worden verkocht. Jobs had ook kritiek op het feit dat Android gefragmenteerd is en minder open dan Google beweert. Toestelmakers zoals HTC en Motorola bouwen eigen gebruikersinterfaces om zich te onderscheiden, maar de gebruiker moet het uiteindelijk maar weer gaan uitzoeken. Bij de iPhone is dat uiteraard niet het geval: elk toestel ziet er hetzelfde uit en werkt hetzelfde.

Wie een complete transcriptie van de tekst wil nalezen, kan bij Macworld terecht, waar redacteuren Jobs’ uitspraken over Android, tablets, de iPad en kannibalisatie en antwoorden uit de Q&A-sessie volledig hebben uitgeschreven.

Het fragment over Google is hieronder te beluisteren.

Via: Macstories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2010, 12:12
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen android, blackberry, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.