Steve Jobs geëerd met Trustee Award Grammy

Steve Jobs wordt tijdens de uitreiking van de Grammy's op 11 februari geëerd met een Trustee Award. Deze krijgt hij wegens zijn invloed in de muziekindustrie.

GrammyDe overleden Steve Jobs wordt tijdens de Grammy Awards op 11 februari geëerd met de Trustees Award. Dit heeft The Recording Academy alvast laten weten in een persbericht. De award wordt alleen uitgereikt aan notabelen die zonder op te treden een grote invloed hebben gehad op de muziekindustrie. Naast Steve Jobs worden ook Dave Bartholomew en Rudy van Gelder geëerd.

Als CEO van Apple wist Steve Jobs veel teweeg te brengen in de muziekindustrie. Zo werd de iPod al snel één van de populairste MP3-spelers op de markt en veranderde iTunes de manier waarop wij muziek kopen. Neil Portnow, CEO van The Recording Company, zei het volgende over de Trustees Award-winnaars:

De geëerden van dit jaar tonen een mengeling van genialiteit, contributies en blijvende impressies op onze cultuur. Het is een eer om zo’n diverse groep te erkennen, wiens talenten en prestaties een onuitwisbare impact op onze industrie hebben gehad.

Niet alleen de Trustees Awards werden bekend gemaakt: ook heeft The Recording Company de winnaars van de Lifetime Achievement Award aangekondigd. Hieronder vallen onder andere de Allman Brothers Band, Antonio Carlos Jobin, Diana Ross, George Jones, Gil Scott-Heron, Glen Campbell en the Memphis Horns.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2011, 10:35
Categorie Apple
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.