Steve Jobs als stripfiguurtje in nieuwe biografie

Steve Jobs speelt de hoofdrol in een nieuw stripboek, waarin de biografie van de Apple CEO in beeld wordt gebracht. Eerder maakte hetzelfde bedrijf al een biografie over CEO Mark Zuckerberg van Facebook.

jobs stripboekSteve Jobs was in het verleden al eens als actiefiguurtje te koop. Helaas zag Apple de humor er niet van in en probeerde het poppetje van de markt te halen. Maar tegen een stripverhaal waarin Steve Jobs de hoofdrol speelt, zal Apple weinig bezwaar kunnen maken. In augustus gaat Bluewater Productions een nieuw stripboek op de markt brengen, met de naam Steve Jobs: Co-Founder of Apple. Het boek zal via Amazon en striphandels te koop zijn voor $3,99. In 32 pagina’s krijg je te zien hoe Jobs de top bereikte als meest bewonderde (en meest gevreesde?) CEO van dit moment.

Bluewater-president Darren Davis ziet een stripverhaal over Apple wel zitten: “Zijn verhaal en dat van Apple, zijn legendarisch”, aldus Davis. “Zijn innovaties zijn voorpaginanieuws en speculatie over zijn gezondheid beïnvloedt de beurskoersen. Niet slecht voor een college dropout“. Bluewater Productions maakte eerder een stripverhaal over Mark Zuckerberg, de mede-oprichter van Facebook. Bij Zuckerberg hadden ze 48 pagina’s nodig voor de biografie. Het stripboek is niet te vergelijken met de ‘officiële’ biografie die op 6 maart 2012 in de winkel ligt en geschreven wordt door voormalig Time Magazine- en CNN-medewerker Walter Isaacson. In dit boek komt Jobs zelf ook ter sprake en zijn er diverse mensen uit zijn zakelijke en privé-omgeving geïnterviewd. Dit boek is al in pre-order te bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2011, 12:37
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.