Sphero-SPRK-Edition

Sphero SPRK Edition: Leer programmeren met een robotballetje en je iPhone

Programmeren kun je leren, vooral als het leuk is om te doen. De nieuwe Sphero SPRK Edition combineert leren met het besturen van een robotballetje met je iPhone.

Sphero-SPRK

Als je kinderen (en volwassenen) iets wilt leren, dan moet je het leuk maken. Sphero begrijpt dit als geen ander en maakt met de SPRK Edition van prullen met een robotballetje een snelcursus robotica.


Het grote verschil met de originele Sphero (die in 2011 op de markt kwam) is dat de SPRK Edition transparant is, zodat je precies kunt zien wat er allemaal in dit kleine robotballetje omgaat. De bijbehorende lader is om dezelfde reden ook doorzichtig.

Sphero-SPRK-Edition

Programmeren met je iPhone

De SPRK Edition houdt het ongeveer een uurtje vol op een acculading, en is volledig waterbestendig. Daarnaast zit er een LED-lampje in die regelmatig van kleur verandert.

Je iPhone speelt een hoofdrol als het op de besturing van de Sphero SPRK Edition aankomt. Via een nieuwe Sphero SPRK maak je via Bluetooth verbinding met het robotje, waarna je vanuit de app programma’s leert programmeren in een speciale programmeertaal genaamd OVAL. De interface is expres simpel gehouden, zodat je eerst door het schuiven van blokken je Sphero dingen kunt laten doen, maar kun je later ook overschakelen naar een tekstversie van de code.

SPRK-App

Uitgebreide educatieve app

Daarnaast kun je in de app de Sphero uit elkaar halen, zodat je kunt zien welke onderdelen aanwezig zijn. Daarnaast is je iPhone ook de afstandsbediening waarmee je het balletje bestuurt en de kleur van de LED-lamp verandert. Leuk speelgoed dus, en je leert er ook nog iets van.

De Sphero SPRK Edition is te bestellen voor 129 dollar via de website van Sphero, al moet hij binnenkort ook via Amazon leverbaar zijn.

Lees ook: Applijst: 5 apps om te leren programmeren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.