Sony verkoopt cd met 1.000 ringtones voor de iPhone

Sony gaat ringtones aanbieden voor de iPhone. Voor 15 euro kom je in bezit van een collectie met 1.000 ringtones, aangepast voor je iPhone. Maar je bent goedkoper uit als je ze zelf maakt.

1000 ringtonesDe Sony Walkman heeft de strijd om populairste mediaspeler al een paar jaar verloren van de Apple iPod en de telefoontak Sony Ericsson zit in de rode cijfers. Als je niet kunt winnen, kun je maar beter meeprofiteren van andermans hype, moet Sony gedacht hebben. Ze zijn daarom in een business gestapt die vijf jaar geleden nog lucratief was: ringtones. Voor €14,95 krijg je 1.000 ringtones voor de iPhone in bezit, variërend van Hollywood-geluidseffecten, tot muziektracks en grappige stemmetjes van komedianten.

sony ringtonesWat de distributie betreft gaat de fabrikant ook vijf jaar terug in de tijd, naar een periode dat mensen hun software nog in doos kochten. Bovenop de aanschafkosten van €14,95 komt nog €22,95 bezorgkosten om een fysieke cd bij de klant te laten bezorgen (en nee, dat is geen typfout: de totale kosten zijn €37,90 exclusief BTW). Gelukkig is er ook een digitale variant mogelijk, voor dezelfde prijs van €14,95.

In iTunes kun je trouwens gratis ringtones maken van muziek die je al eerder gekocht of gedownload hebt.

Meer info: Sony

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2009, 17:36
Categorie iOS
Onderwerpen bellen, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.