T-Mobile-topman: iPhone zorgt voor doorbraak mobiele tv

T-Mobile heeft op de IFA geen aankondigingen over de iPhone gedaan. Wel gaf topman Rene Obermann aan dat de iPhone mobiele tv gaat stimuleren, terwijl de iPhone die functie niet eens heeft.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Rene ObermannOp de electronicabeurs IFA in Berlijn hield Deutsche Telekom-baas René Obermann een van de keynotes. Iedereen verwachtte dat Obermann wel iets zou zeggen over de iPhone, maar hij sprak er met geen woord over. Op de vraag hoe het nu precies met de iPhone zit, wilde hij alleen zeggen dat de Apple-telefoon een ‘wegwijzer is voor mobiele datadiensten zoals mobiele tv’. En dat terwijl de iPhone niet eens geschikt is voor mobiele tv; het zijn juist fabrikanten als Sharp en Samsung die op de IFA toestellen voor mobiel tv-kijken laten zien.

Wat vreemd is aan de introductie van de iPhone, is dat experts verwachten dat mobiele datadiensten nu echt gaan doorbreken terwijl alle functies die in de iPhone aanwezig zijn, eigenlijk al eerder in andere toestellen zijn vertoond. Bij AT&T in de VS is het effect echter al te merken: daar wordt veel meer dataverkeer verbruikt en daarvan profiteert niet alleen de provider, maar ook Apple die volgens de berichten 10% van de omzet van de Europese providers gaat opstrijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:56
Categorieën Apps, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.