Smarty Ring: slimme ring moet smartwatch vervangen

De Smarty Ring is een slimme ring waarop je berichten afkomstig van je iPhone kunt aflezen. Het is een compacter alternatief op de smartwatch.

Smarty RingWe hebben het afgelopen jaar flink wat horloges en armbanden voorbij zien komen die je informatie afkomstig van je iPhone laten zien, maar de Smarty Ring denkt hetzelfde in een kleiner formaat te kunnen. Op deze ring krijg je bericht bij binnenkomende sms’jes, telefoongesprekken, e-mails en chatberichten. Ook bij pushnotificaties afkomstig van Facebook, Twitter, Google Hangouts en Skype zal het scherm van de ring oplichten. Bij gebrek aan notificaties kun je op de ring de tijd aflezen.

Knoppen achterop de ring maken het ook mogelijk om je muziek te bedienen en de sluiterknop van de iPhone-camera in te drukken. Bovendien kun je één van een aantal vooraf ingestelde telefoonnummers bellen.

Smarty Ring vinger

De eerste foto’s van de Smarty Ring tonen aan hoe de ring er uit zal komen te zien, maar het lijkt voor een groot deel te gaan om conceptafbeeldingen. De makers zeggen acht maanden te hebben gespendeerd aan research, waarna ze een prototype hebben geproduceerd dat de beschreven mogelijkheden biedt. Dat de bijbehorende iOS-app nog lang niet is afgerond blijkt wel uit een eerste afbeelding, waarin een oude statusbalk uitgerekt in beeld staat.

Toch hopen de makers in april 2014 de eerste ringen te versturen. Dat kost geïnteresseerden een flinke duit: de eerste duizend donateurs moeten mistens 175 dollar inleggen op een Smarty Ring te bemachtigen, een bedrag dat daarna wordt verhoogd naar 200 dollar. Zodra alle backers hun ring hebben, zal de Smarty Ring worden verkocht voor 275 dollar. Ter vergelijking: smartwatch Pebble biedt vergelijkbare functies en kost op het moment 150 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 20:32
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.