Smart-Tracker-2

Met de Smart Tracker 2 raak je nooit meer iets kwijt

Met de Smart Tracker 2 hoef je je geen zorgen meer te maken waar je spullen uithangen. Het kleine apparaatje geeft namelijk op ieder gewenst moment zijn exacte locatie aan je door.

Smart-Tracker-Dock

Of het nu een huisdier, kind, auto of rugzak is; er zijn altijd wel dingen die je het liefst altijd in de gaten wilt houden. We hebben maar twee ogen, dus zullen we soms hulp in moeten schakelen van gadgets om ons hier een handje bij te helpen.

De Smart Tracker 2 kan deze rol prima vervullen. Het apparaatje is maar 12 millimeter dik en 45 millimeter breed, en bevestig je gemakkelijk aan halsbanden van honden of aan een auto met de magnetische hoes. Daarnaast is de Smart Tracker 2 waterproof en kan door het simpele design ook tegen een stootje. Vergelijk het met de Siemens Gigaset G-Tag of Philips InRange, die soortgelijke functies vervullen.

Zodra je de Smart Tracker 2 op een gewenste plek hebt gelegd, kun je iedere smartphone of computer gebruiken om de real-time locatie ervan op te vragen. Ook kun je dankzij een ingebouwde microfoon naar opgenomen audiobestanden luisteren of een telefoongesprek voeren met iemand die contact zoekt met de tracker. Als je het Shake alarm activeert, krijg je een berichtje als de tracker beweegt.

Smart-Tracker-2

Lees ook: iTraq-tracker vindt grote spullen wereldwijd terug

Stel een gebied in of druk op de paniekknop

Ook kun je een gebied instellen waar de Smart Tracker 2 in moet blijven. Verlaat het apparaatje deze vooraf ingestelde locatie, dan verstuurt hij direct een alarm naar de eigenaar. Daarnaast is er een Panic Button, waarmee je direct een alarm met locatiedata verstuurt.

Mocht de tracker onverhoopt geen signaal hebben, dan wordt alle data tijdelijk lokaal opgeslagen en verstuurt zodra er weer een verbinding beschikbaar is. Met een opslagcapaciteit van 2GB kan de tracker volgens de makers een jaar lang aan gegevens opslaan. Tegen die tijd zul je hem echter al lang en breed opgeladen moeten hebben, omdat hij maximaal 180 uur meegaat.

De batterijduur is afhankelijk van de interval die jij hebt ingesteld waarop de tracker een signaal verstuurt. Kies je er bijvoorbeeld voor om iedere 30 seconden zijn locatiegegevens door te sturen, dan gaat de Smart Tracker 2 maar tien uur mee. Stel je dit uit tot iedere vijf minuten, dan kan het apparaatje 180 uur zonder oplader.

Mogelijkheden van de iOS-app

Via een bijbehorende iOS-app kun je meerdere trackers tegelijk in de gaten houden, en kun je de gadget ook bellen om real-time audio te horen. Hiervoor gebruikt de tracker een ingebouwde SIM-kaart, die volgens de Indiegogopagina twee jaar meegaat. Daar zitten overigens geen maandelijkse kosten aan verbonden.

Je kunt je eigen exemplaar van de Smart Tracker 2 bestellen via Indiegogo voor 99 dollar en krijgt daarvoor een tracker, prepaid SIM-kaart, een clip om hem te bevestigen, een magnetische cover en een AC adapter.

Ook heb je de keuze uit de Smart Tracker 2 Plus, die het ingebouwde geheugen van 2GB verhoogt naar 5GB en de batterijduur met 30 procent verbetert. Ook gaat de SIM-kaart van deze plus-editie drie jaar mee en krijg je er een oplaadstation bij. Het crowdfundingdoel is inmiddels al behaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2015, 14:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, tracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.