Siemens werkt aan iOS-oplossing voor ‘connected kitchen’

Siemens is bezig met de connected kitchen: allerlei apparatuur zoals wasmachine, koelkast, vaatwasser, oven en koffieautomaat worden op afstand bediend via je iPad. Je kunt ook foto's bekijken met de inhoud van je koelkast.

siemens-connected-kitchenEen koelkast met internetverbinding die telkens wanneer je de deur dichtgooit een foto maakt van de koelkastinhoud. Die foto wordt naar je iOS-apparaat gestuurd, zodat je in de supermarkt kunt kijken of er nog genoeg Croma is. Het is één van de toepassingen van een app waar Siemens mee bezig is. De toepassing werd getoond op een beurs, waar Siemens plannen demonstreerde om de hele keuken ‘connected’ te maken. Ze toonden een prototype van een lifestyle-app die allerlei huishoudelijke apparatuur vanaf je iOS-apparaat kan instellen. Je bedient bijvoorbeeld je wasmachine, koffieautomaat, oven, vaatwasser en natuurlijk ook de koelkast. Zo kun je recepten opvragen op basis van de inhoud van je koelkast. Heb je niet alles in huis, dan stelt de app een boodschappenlijstje voor. En als je wilt gaan koken schakelt de app alvast de oven in op de juiste temperatuur.

Werkt iets niet helemaal naar wens, dan kun je videobellen om hulp te vragen aan de servicedesk van Siemens. De helpdeskmedewerker kan op afstand je apparatuur uitlezen, een diagnose stellen en misschien zelfs repareren. Siemens verwacht dat ze over zo’n twee jaar connected keukenapparatuur verwachten, waardoor de getoonde toepassingen realiteit kunnen worden.

siemens-1

siemens-2

siemens-3

siemens-4

siemens-4

siemens-6

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2013, 19:39
Categorie Accessoires
Onderwerp keuken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.