Searchme: nieuwe zoekmachine, speciaal voor de iPhone

Searchme is een nieuwe zoekapplicatie die een paar dagen geleden in de App Store verscheen. Searchme heeft een andere manier van zoeken, waarbij je door een stapel bladert.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

searchmeSearchme heeft een gratis applicatie voor de iPhone uitgebracht, waarmee je op internet kunt zoeken. Searchme maakt geen gebruik van Safari en heeft nog wat andere bijzonderheden. Zo kun je door webpagina’s bladeren zonder te klikken. De ontwikkelaars beweren dat je daarmee veel sneller kunt zoeken op internet: de resultaten verschijnen als een stapel waar je doorheen kunt bladeren met een ‘flickbeweging’ van je vinger. Een soort CoverFlow dus, maar dan voor zoekresultaten. Searchme is alleen geschikt voor firmware 2.1 en hoger en werkt via EDGE/3G of Wi-Fi.

SearchmeSearchMe werkt sneller omdat je niet eerst op de zoekresultaten hoeft te wachten: je krijgt meteen iets in beeld en terwijl op de achtergrond de overige resultaten worden opgehaald. Het is de eerste zoekmachine die speciaal voor de iPhone is ontwikkeld. Searchme heeft een gepatenteerde technologie gebruikt, waarbij categoriesuggesties worden gedaan.

searchme websiteTijdens het intikken van een zoekwoord krijg je ook suggesties te zien. Geruchten dat Apple zelf bezig zou zijn met een zoekmachine kunnen weer in de kast. Wel is het op zich bijzonder dat Apple Searchme heeft toegelaten in de App Store, omdat het in feite de zoekfunctie in de browser overbodig maakt en dus als dubbele functionaliteit afgewezen had kunnen worden. Wat wel opvalt is dat de applicatie volgens de gegevens in de App Store al op 10 oktober is gepubliceerd, maar aan de hoeveelheid reviews te zien is ‘ie nog maar net beschikbaar. Appshopper detecteerde de applicatie vijf dagen geleden pas, dus er is reden om aan te nemen dat de datering in de App Store gewoon niet klopt.

Installeren: Searchme (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:13
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.