Saurik brengt privacy-applicatie PrivaCy voor iPhone uit (jailbreak)

Saurik heeft via Cydia een applicatie uitgebracht waarmee je kunt voorkomen dat bedrijven als Pinch Media, Medialets, Mobclix en Flurry statistieken kunnen verzamelen over het gebruik van applicaties.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

privacyPinch Media kwam de afgelopen dagen in het nieuws, omdat ze locatiegegevens verzamelen via iPhone-applicaties. Het iPhone Dev Team waarschuwde ervoor en nu biedt Saurik een oplossing aan voor mensen die zich zorgen maken. Via Cydia kun je de applicatie PrivaCy installeren. Deze applicatie dient als een soort statistiek- en ad blocker voor applicaties die Pinch Media, Medialets, Mobclix en Flurry gebruiken. Het zorgt ervoor dat er geen gebruikersgegevens meer naar de aanbieders worden doorgestuurd.

De gegevens worden gebruikt zoals Google Analytics: om beter te begrijpen hoe mensen een dienst gebruiken. Ontwikkelaars kunnen dit niet zomaar meten, maar zijn daarbij afhankelijk van aanbieders als Pinch Media.

Het interessante is trouwens, dat Pinch Media zelf contact op heeft genomen met Saurik om een applicatie te maken waarmee je de functies kunt uitschakelen. Samen met BigBoss ging Saurik aan de slag: ze namen contact op met de andere aanbieders, die meteen hun technische expertise beschikbaar stelden om de statistieken uit te schakelen. Het resultaat is PrivaCy, een instellingenpaneel waarmee je vier knoppen tot je beschikking hebt voor Flurry, Medialets, Mobclix en Pinch Media. De optie verschijnt in het instellingenmenu van de iPhone, maar je moet er wel een jailbreak voor uitvoeren. PrivaCy is alleen te installeren via Cydia.

Meer info: Saurik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:23
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, flurry, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.