iPhone Configuration Utility 2.0: zakelijk beheer van de iPhone

De iPhone Configuration Utility is een hulpmiddel van Apple waarmee systeembeheerders iPhones in een zakelijke omgeving kunnen beheren. Je kunt configuratiebestanden maken, onderhouden en distribueren.

iphone configuration utilityDe iPhone Configuration Utility is een hulpmiddel van Apple waarmee systeembeheerders iPhones in een zakelijke omgeving kunnen beheren. Je kunt configuratiebestanden maken, onderhouden en distribueren zodat je kunt bepalen wat eindgebruikers met hun iPhone mogen doen. Macworld bekeek de meest recente versie iPhone Configuration Utility 2.0 en doet verslag in hoeverre het tool tegemoetkomt aan de zakelijke beheerder.

Voor wie geen tijd heeft om het hele stuk te lezen: de upgrade van versie 1.0 naar 2.0 bleek heel eenvoudig. Ook de ondersteuning voor LDAP, CalDAV en SCEP vielen in de smaak, net als het feit dat de gebruiker geen profielen kan verwijderen en dat er via parental controls allerlei beperkingen kunnen worden gesteld (zoals het uitschakelen van de camera). Nieuwe profielen zijn via SCEP makkelijk te verspreiden. Toch waren er ook minpunten: de beperkte LDAP-ondersteuning en het feit dat er weinig documentatie voor SCEP beschikbaar was.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2009, 20:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen configuration, macworld, utility, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.