Samsung-topman verklapt dat Apple aan kleinere iPad werkt

Een topman van Samsung heeft verklapt dat Apple een kleinere iPad met 7,85-inch scherm wil uitbrengen. Samsung is verantwoordelijk voor de schermen in de nieuwe iPad.

ipad miniSamsung is de enige fabrikant die de retinaschermen voor de iPad maakt, zo bleek eerder vandaag. Samsung moet dus wel een hoop weten over de plannen die Apple op korte termijn heeft met de iPad. Een Samsung-topman die anoniem wil blijven, heeft informatie gelekt naar The Korea Times, waarin hij beweert dat Apple van plan is om later dit jaar een kleinere iPad op de markt te brengen. Apple heeft afgesproken dat er voor 9,7 miljard dollar aan componenten van Samsung wordt gekocht.

Maar dat aantal zou kunnen oplopen naar 11 miljard dollar, afhankelijk van de vraag. De groei zal voornamelijk komen door de nieuwe iPad, maar ook de MacBook Air en een kleinere iPad. “Het contract zal naar verwachting groeien naar 11 miljoen dollar aan het einde van dit jaar, omdat APple van plan is om een kleinere iPad uit te brengen, waarschijnlijk met een 7,85-inch scherm […]”, zei de Samsung-topman. Apple CEO Tim Cook zou afgelopen jaar met COO Lee Yay-yong van Samsung Electronics hebben afgesproken dat er tot eind 2014 componenten van Samsung zullen worden gebruikt.

Er wordt al langere tijd gesproken over een 7,85-inch iPad mini. Of Apple daadwerkelijk een kleinere iPad op de markt brengt is nog niet zeker, maar er wordt zeker gewerkt aan prototypes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2012, 22:14
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.